Constructia aeroportului, gata de decolare (1)

Constructia aeroportului, gata de decolare (1)

0 152

Interviu cu Presedintele Comisiei de realizare a aeroportului, Iancu Vespasian Augustin

Una dintre investitiile cele mai dorite de brasoveni, Aeroportul International, este, in sfarsit, certitudine. Marti, 15 aprilie, se vor demara lucrarile la mult doritul obiectiv.
Pentru mai multe detalii legate de acest eveniment ne-am adresat presedintelui Comisiei speciale pentru realizarea aeroportului, consilierul judetean independent Iancu Vespasian Augustin (IVA), care a coordonat intregul proces, incepand cu primele discutii de principiu si pana la incheierea contractului si elaborarea studiului de urbanism pentru pregatirea zonei si caruia i-am adresat cateva intrebari.

Rep. Domnule Iancu, mai intai va felicitam pentru perseverenta de care ati dat dovada. Drumul pana la transformarea unui vis al brasovenilor in realitate a fost destul de lung si plin de peripetii sa zicem asa. Tot timpul aparea cate ceva neprevazut, ceva care intarzia momentul atat de asteptat de noi toti. Acum urmeaza sa fie pusa piatra de temelie, cum se spune. Ce simtiti?
I.V.A. In primul rand sunt foarte bucuros ca am putut contribui la realizarea acestui obiectiv, alaturi de colegii consilieri si de conducerea institutiei, carora le multumesc pentru increderea deplina si sprijinul neconditionat acordat, un sprijin fara culoare politica dar marcat de un interes cetatenesc deosebit. Nu in ultimul rand multumesc Consiliului Local Brasov, Consiliului Local Ghimbav, primarilor celor doua localitati si Consiilor Judetene Covasna si Harghita pentru suportul administrativ si moral si mai ales pentru solidaritatea cu care au sustinut proiectul nostru. Pentru toata lumea, o investitie de anvergura si dorita de cetatenii celor 3 judete este un motiv de mare satisfactie, o recompensa pentru munca depusa si pentru determinarea cu care s-a conlucrat pentru implementarea acestui proiect.
In alta ordine de idei sunt bucuros ca brasovenii vor avea parte de o investitie pe care, intr-un sondaj de opinie realizat la nivel judetean, au plasat-o pe primul loc, ca importanta, impreuna cu reabilitarea drumurilor judetene. Iata ca ambele dorinte sunt indeplinite. La drumuri s-a pornit lucrul iar lucrarile la aeroport vor incepe in 15 aprilie.
Rep. Si noi, cei de la cotidianul WWW.INFOBRASOV.NET ne bucuram de aceasta realizare si am sustinut si sustinem aeroportul. Am fost tot timpul alaturi de aceasta initiativa, la fel cum am fost alaturi de orice initiativa, cat de mica, in folosul cetateanului.
In ce priveste aeroportul, am stat tot timpul cu sufletul la gura, mereu s-a intamplat cate ceva, ba o stana pe pista, ba o hotarare schimbata in ordonanta, ba un teren al nimanui, ba un audit interminabil. Acum se pare ca, in sfarsit investitia decoleaza. Ce se mai poate intampla?
I.V.A. Ziceati ca mereu s-a intamplat cate ceva. Este firesc. O investitie de asemenea anvergura nu se realizeaza de azi pe maine. Apar tot felul de situatii, unele prevazute, altele neprevazute, altele provocate chiar, dar cu o abordare constructiva si cu perseverenta totul se rezolva. Daca iti doresti cu adevarat sa realizeze ceva, realizezi, cu toate piedicile.
In plus, o investitie precum Aeroportul presupune o mare responsabilitate. Am avut zeci de ore de discutii, lamuriri, negocieri, verificari si va spun ca nu a fost usor. Angajam interesele judetului si deci ale cetatenilor pe o perioada de 40 de ani (termenul pentru care s-a negociat concesiune n.r.). Angajam o institutie ce reprezinta judetul, alaturi de alte judete intr-un proiect regional cu o mare implicatie in dezvoltarea unei importante zone din centrul Romaniei. Responsabilitate este foarte mare. Am facut apel la numerosi specialisti, juristi, finantisti si din alte domenii pentru sprijin, pentru a face un lucru bun, care sa aduca beneficii cetatenilor. N-avem voie sa gresim si sa inselam increderea cetatenilor si a investitorilor, care iata, cred in proiectul nostru. In momentul de fata existat o acoperire a necesarului financiar pentru constructia propriuzisa a aeroportului de 150%. Aceasta este dovada ca am lucrat bine si ca proiectul nostru este profitabil. Bancile nu se joaca!
Rep. Ce mai este pe agenda in aceasta perioada?
I.V.A. In primul rand inceperea lucrarilor. Mai sunt si alte actiuni colaterale, dar cel mai important este ca vom demara constructia. Se va incepe cu pregatirea zonei, care, conform contractului de concesiune de lucrari, cade in sarcina Consiliului Judetean Brasov. Prin pregatirea zonei se intelege racordarea acesteia la sistemul de utilitati, demolarea constructiilor existente si lucrari de regularizare a Paraului Barsa. Odata aceste aspecte finalizate, Intelcan va incepe constructia propriuzisa.

va urma

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.