Omul de pe casa al lui Cancescu

Omul de pe casa al lui Cancescu

0 166

Dupa ce Aristotel Cancescu a convocat presa ca sa anunte inceperea – luni, 14 aprilie – lucrarilor de constructie la aeroportul de la Ghimbav, era normal sa-si accentueze spusele cu o prestatie aeriana. La cine sa apeleze, insa, pentru o evolutie la inaltime, care sa puna in valoare si aeroportul si sa bifeze un nou episod din conflictul cu primarul Scripcaru?
Tot pe Botorog, saracu’, a cazut pocinogul de a testa la 25 de metri de sol calitatea spatiului aerian brasovean. Protestatarul en-titre al Brasovului a folosit din nou schela ridicata de-a lungul zidului cladirii ce adaposteste Consiliul Judetean si Prefectura. De data asta, pentru a se catara pe acoperisul Prefecturii, o aventura ceva mai periculoasa decat ultima lui prestatie de acum doua luni, cand s-a multumit sa mugeasca doar de pe scheletul metalic ce sprijina peretele.
Cocotatul lui Botorog a fost, de aceasta data, o proba combinata de curaj, prostie si anduranta. Ziarele si televiziunile au fost nevoite sa-si incheie editiile inaintea epilogului catararii. Protestatarul n-a mai vrut in ruptul capului sa coboare de pe acoperis, in ciuda insistentelor celor stransi ciopor la poalele cladirii. Si n-au fost putini. Jandarmi, lucratori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, politistii, autoritati locale. Toti l-au rugat, somat, amenintat, injurat sa coboare, dar n-a fost chip sa se inteleaga cu vacarul. Adriana Dontu n-a fost la fel de norocoasa ca data trecuta, cand reusise sa-l induplece pe Botorog sa se dea jos de pe schela. Regia intamplarii a fost lejer deconspirata de conversatiile telefonice purtate de jos cu omul de pe acoperis. Care si-a primejduit serios viata urcandu-se pe olanele Prefecturii, dar n-a uitat sa-si ia cu el telefonul mobil. In caz ca suna cineva….
Noaptea l-a prins pe Botorog tot pe acoperis, iar pe pompieri nervosi si pregatiti sa intervina cu o scara mobila. Dar incidentul n-a fost chiar in zadar. Doua lucruri s-au lamurit cu ocazia protestului la inaltime. Ca schela montata de CJ la somatia Primariei nu foloseste atat pentru refacerea fatadei si acoperisului cat sa-i faciliteze lui Botorog ascensiunea, acum si in versiune nocturna. Iar Botorog nu mai e, asa cum se zvoneste, omul de casa al lui Cancescu. E omul de pe casa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.