Fonduri europene pentru conectarea la internet

Fonduri europene pentru conectarea la internet

0 153

MCTI a lansat marti 08.04.2008 primul apel de proiecte de finantare din fondurile structurale Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei lanseaza marti, 8 aprilie a.c., primul apel pentru proiecte din fondurile structurale destinate sectorului IT&C, respectiv Operatiunea “Sprijinirea accesului la internet si la serviciile conexe”. Aceasta face parte din Domeniul Major de Interventie 1, “Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor”, Axa Prioritara 3, „IT&C pentru sectoarele privat si public”.
Operatiunea 3.1.1., lansata marti, se adreseaza IMM-urilor si ONG-urilor si este menita sa stimuleze cererea de servicii de tip Broadband la nivel national, precum si achizitionarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru si/sau echipamente si servicii conexe necesare pentru o retea de maximum 10 computere. Totodata, acestea pot primi finantare europeana nerambursabila si pentru alte proiecte, care au in vedere achizitionarea de servere si softuri, imprimante (A4/A3), scannere si camere web pentru videoconferinte pentru fiecare punct de lucru, dar nu mai mult de zece. Totodata, IMM-urile si ONG-urile pot accesa fonduri europene si pentru cumpararea de licente software, realizarea de website-uri si achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.
Suma totala alocata acestei operatiuni este de 29,5 milioane lei (9 milioane Euro). Suma maxima cu care poate fi finantat un proiect ajunge la 82.000 lei (25.000 Euro). Rata de cofinantare europeana este de maximum 80% pentru IMM-uri si 95% pentru ONG-uri.
„In urma lansarii acestui prim apel de proiecte speram sa finantam aproximativ 900 de IMM-uri si ONG-uri”, a declarat K?roly Borb?ly, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. „MCTI a initiat inca de anul trecut sesiuni de informare pentru IMM-uri si ONG-uri la nivel national, astfel incat interesul potentialilor beneficiari ai primei transe de fonduri structurale in domeniul IT&C sa fie maxim”, a adaugat el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.