Painea se scumpeste din nou

Painea se scumpeste din nou

0 138

Daca nu v-ati facut cumparaturile pentru sarbatorile de Paste, rau ati procedat. De acum va trebui sa scoateti ceva mai multi bani din buzunar pentru achizitionarea celor necesare bunului trai.
Painea se scumpeste din nou, dupa cum informeaza Rompan, citat de Mediafax. Aceasta masura a fost determinata de ridicarea pretului graului, actiune ce a avut loc saptamana trecuta.
„Pretul painii va creste cat de curand. Deja in ultima saptamana, pretul graului a urcat cu zece bani. Fiecare producator isi va calcula procentul scumpirii in functie de pretul cu care cumpara faina si alte costuri economice”, a declarat Aurel Popescu, la seminarul „Finantarea rurala – o sansa pentru agricultura Romaniei?”, organizat marti de Finmedia.
Fiecare producator va hotari pretul painii dupa cum considera el de cuviinta : „O paine de 280 de grame se poate cumpara acum in medie cu un leu. Probabil, pretul va mai creste in perioada urmatoare cu 10 bani, depinde de fiecare producator si de calculele pe care si le face”, a mai spus Popescu.
Dupa cum se stie pretul painii a inceput sa o ia razna pe campii incepand cu lunile iulie-august ale anului trecut, procentul de crestere fiind diferit de la producator la producator si variind intre 5-6% si 20-30%.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.