Ioana Maria Vlas pusa in libertate

Ioana Maria Vlas pusa in libertate

0 152

Binecunoscuta mama a FNI, intre timp ajunsa bunica, a iesit ieri pe picioarele ei din puscarie, fata de alte dati, cand era dusa cu masina pe la tribunal sau parchet.
Se stie, mai ales de catre zecile de pagubiti, ca Ioana Maria Vlas a fost singura care a stat o vreme pe la “mititica”, singura in sensul ca ceilalti implicati au scapat cam basma curata, cel mai cunoscut in acest sens fiind Sorin Ovidiu Vantu.
Dupa ce reusise sa dispara din tara – probabil putini stiu cum – ea s-a intors si s-a predat, cerand chiar sa fie tinuta in detentie, probabil de teama ca eventualii complici sa nu o termine, ea stiind destule ca sa poata infunda o serie de personaje din asa-zisa lume buna.
Acuma, dupa ce praful a inceput sa se aseze pe tarasenie, lumea – inafara celor care au depus si pierdut bani, dar carora li s-a promis restituire (in anumite limite) – a cam inceput sa uite subiectul care era, acum cativa ani, intors pe toate partile si discutat in toate imprejurarile de oricine.
Dupa ce, pe la inceputul anului, doamna Vlas urma sa fie pusa in libertate, apoi iar retinuta – procurorii s-au opus prin recurs – se pare ca s-a cazut intr-un fel la pace si invinuita a ajuns sa fie pusa in libertate.
Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a respins recursul procurorilor.
Chiar daca, dupa atatia ani, ea este pusa in libertate, doamna Vlas a declarat ca, in continuare, se teme de o razbunare.
Dintre ceilalti invinuiti – circa sapte la numar – unii au murit, iar altora li s-a prescris fapta.
Printre cei ramasi cu dosar in cercetare, Sorin Ovidiu Vantu este chemat din nou la Parchet, de aceasta data cu mandat de aducere.
Ioana Maria Vlas a cerut eliberarea datorita unor probleme de sanatate, ea urmand sa fie in continuare cercetata, dar acuma in stare de libertate.
Ramane de vazut in ce masura lasarea si judecarea in stare de libertate a principalei invinuite va conduce la rezolvarea acestui caz.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.