Brasovul, judet turistic!

Brasovul, judet turistic!

0 151

Statisticile arata ca in judetul nostru se gasesc aproape 500 de unitati de cazare, situandu-l ca cel mai dezvoltat judet din punct de vedere turistic in Regiunea Centru a tarii.
Capacitatea de cazare oferita de judetul Brasov reprezinta 40% din totalul unitatilor de cazare din regiune, iar per total, in raport cu intreaga tara, la noi casim 10% din numarul structurilor turistice.
Astfel, judetul Brasov prezinta cel mai mare numar de hoteluri, vile si pensiuni urbane din centrul tarii, doar la capitolul pensiuni rurale fiind depasit de judetul Harghita.
Statisticienii demonstreaza insa ca in multe localitati ale judetului Brasov, agroturismul este o activitate de baza a localnicilor. Atata doar ca in multe cazuri aceasta activitate se desfasoara la negru, de aceea neputand fi inclusa in statistici.
Tinand cont de relieful geografic al judetului, precum si de pozitionarea sa pe harta tarii, speram ca dezvoltarea turistica sa continue ascendent, atat in folosul economiei locale, cat si a turistilor din tara si strainatate.
Iar pentru ca aceste deziderate sa se implineasca, este necesar si un sprijin mult mai eficient din partea autoritatilor locale si judetene.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.