Barbatii cu politica, doamnele cu tremuratul

Barbatii cu politica, doamnele cu tremuratul

0 152

Cred ca de mult nu s-a distrat lumea atat de bine in Romania. Presupun ca organizatorii de evenimente de pe la Protocolul de Stat au oftat ani la rand, frustrati ca nu-si pot arata maiestria, de la stabilirea traseului, pana la invartitul sarmalei si intinsul in sare cu dumicatul de paine. Noroc cu summitul NATO, au avut ocazia acum sa arate ca se pricep, inclusiv la scatoalcele aplicate de oamenii de ordine si la anchetele politienesti care amintesc de protestul aniticomunist din `87 de la Brasov!
Nici programul de divertisment nu a fost mai prejos decat odinioara, fiind organizate diverse escapade in stil ceausist.
In timp ce domnii discutau politica si votau soarta viitoarelor posibile membre NATO si acoperirea Romaniei de un scut antiracheta, doamnele au fost invitate sa se cultive. Ele au fost duse la Muzeul de Arta (ce pacat ca nu mai sunt acolo tablourile cu Tovarasul si Tovarasa!) si la Muzeul Taranului Roman, unde au fost tinute sa dardaie pana cand dansatorii, bocna si ei, s-au incalzit pe ritmuri saltarete. Artistii populari au dezvaluit cate ceva din culisele organizarii, care a adus un parfum de anii `80. Dansatorii si cantaretii au fost plantati la locul faptei cu ore bune inainte si nu au fost lasati sa-si ia haine groase pe sub costumele populare, sa nu se vada urat. Clar, va dati seama ce rau dadeau niste izmene pe sub itari si flanele pe sub ii! Desi lor nu le-au interzis fortele de ordine desuuri si haine groase, eticheta nu le-a lasat pe doamnele „Summit” sa se infofoleasca, asa incat presupunem ca si-au petrecut seara in cada, cu apa fierbinte, ceai si cu aspirina!
Dupa ce au inghetat bine pe scaune privind la hora si sarba, sotiile demnitarilor au fost invitate de Maria Basescu la o plimbare in aer liber prin Curtea Muzeului, sa se mai racoreasca dupa spectacol, nu?
Nu stim daca o sa-si mai aminteasca bietele de ele altceva decat ca a fost foarte frig la Bucuresti! Dar probabil ca nu vor uita niciodata, ceea ce este pozitiv. Numai de n-ar confunda ca Reuters, Bucurestiul cu Budapesta!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.