Summit cu vanatai

Summit cu vanatai

0 153

Exces de zel sau pricol real? Inca nu se stie exact motivul pentru care zeci de mascati au tabarat peste cativa tineri stransi intr-o hala industriala din Bucuresti pentru a desfasura o actiune pasnica, alternativa la summitul NATO.
Reuniunea tinerilor, militanti antiglobalizare si antirazboi dupa cum au declarat, a parut fortelor de ordine suspecta, motiv pentru care s-a intervenit in forta. Tinerii au fost loviti, imobilizati si rdicati si dusi la politie. Cei 46 de tineri, romani si straini, au fost repartizati la Sectiile 10, 11, 12 si 23 din Bucuresti spre a fi interogati. Printre cei ridicati se numara si un jurnalist german, care a declarat presei ca a fost luat de pe strada fara nicio explicatie si retinut pentru trei ore. El a precizat ca nu va depune insa plangere impotriva actiunii politiei.
La finalul zilei, toti cei retinuti au fost eliberati. Militantii anti-NATO sustin ca au un contract legal de inchiriere cu reprezentantii fabricii bucurestene, in vederea organizarii de workshopuri, ei platind aproximativ 2.800 de lei, pentru a inchiria spatiul pana luni, 7 aprilie.
In ciuda acestui fapt, conducerea a cerut, miercuri, evacuarea lor. Paznicul de la Fabrica Timpuri Noi nu i-a mai lasat pe oameni sa intre in fabrica, dupa ce acestia plecasera sa cumpere vopsele si toate cele necesare pentru a „crea” mesajele de protest. Barbatul care se ocupa de paza Fabricii Timpuri Noi a chemat fortele de ordine, parandu-i-se poate suspecta actiunea tinerilor.
In interiorul Fabricii Timpuri Noi, protestatarii au improvizat o tabara si au pictat o serie de bannere cu mesaje pacifiste. Totusi, Politia spune ca tot ceea ce s-a gasit in acea hala nu prezinta continut infractional.
Intr-o interventie televizata, proprietarul fabricii declara ca exista un contract incheiat intre acesta si cei care au fost evacuati. Contractul mentiona ca spatiul respectiv va fi pus la dispozitie unei persoane fizice pentru organizarea unui eveniment, pe o perioada de 20 de zile. Politia a anuntat ca astfel de verificari sunt normale, iar cetatenii respectivi vor fi lasati sa plece dupa identificare.
Oare au fost informatii ca tinerii pun ceva necurat la cale, sau fortele de ordine au vrut sa-si arate potenta?

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.