Intalnire Tariceanu – Hellen Tauscher, membru al Congresului SUA

Intalnire Tariceanu – Hellen Tauscher, membru al Congresului SUA

0 152

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a avut miercuri o intrevedere cu Hellen Tauscher, membru al Congresului SUA in marja participarii la Forumul Transatlantic “Bucharest Conference”.
In cadrul intrevederii, primul-ministru a transmis aprecierea pentru sprijinul constant pe care Statele Unite il acorda Romaniei si a subliniat relatiile bilaterale excelente.
Premierul Tariceanu a dat asigurari ca Romania este hotarata sa aiba un rol important pentru stabilitatea in regiune. Din acest punct de vedere, primul-ministru a aratat ca Romania considera benefica pentru regiune extinderea NATO cu tari din Balcanii de Vest.
In cadrul intrevederii, primul-ministru a ridicat problema includerii Romaniei in Programul Visa Waiver. Relatiile bilaterale excelente cu Statele Unite, colaborarea in plan politic, economic si militar sunt argumente pentru includerea Romaniei in Programul Visa Waiver.
Hellen Tauscher, membru al Congresului SUA a aratat ca va sustine demersul Romaniei de a fi inclusa in Programul Visa Waiver.
Un punct comun in discutiile purtate a fost legat de securitatea energetica. In acest context Hellen Tauscher a apreciat faptul ca Romania s-a alaturat eforturilor internationale privind diminuarea efectelor schimbarilor climatice.
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si Hellen Tauscher, membru al Congresului SUA, au avut aceasta intalnire in marja summit-ului NATO.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.