NATO muta sedinta de Guvern luni!

NATO muta sedinta de Guvern luni!

0 143

Executivul va lua in discutie, in sedinta de luni, intr-o prima lectura, proiectul de ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, taxa pe poluare pentru autovehicule este un instrument de protectie a mediului, iar fondurile provenite din aceasta taxa vor fi utilizate pentru finantarea unor proiecte si programe de protectie a mediului.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, vineri, la Braila ca proiectul ce va fi discutat, intr-o prima lectura, in sedinta de guvern este unul modificat fata de forma initiala si va pune in acord prevederile existente cu anumite cerinte pe partea de mediu.
„Taxa urmareste sa puna in acord legislatia romaneasca cu obiectivele Romaniei si obiectivele europene de reducere sa emisiilor de dioxid de carbon si de poluare a mediului”, a afirmat premierul. Calin Popescu-Tariceanu a spus ca se va declansa si o dezbatere publica pe tema proiectului modificat referitor la taxa auto.
„Vom genera si o dezbatere publica pe marginea acestui proiect in asa fel incat toti cei care sunt interesati, incepand cu cei care fac parte din industrie, organizatiile de mediu, societatea civila, presa, partidele sa-si poata spune cuvantul. Este o formula care sunt convins ca va permite Romaniei sa se aseze cu adevarat in randul tarilor europene, pentru care problematica de mediu este una extrem de serioasa, care necesita eforturi de punere in aplicare”, a precizat seful guvernului.
Un alt proiect de lege aflat pe agenda sedintei de guvern de luni se refera la aderarea Romaniei la Acordul european privind transportul international al marfurilor periculoase pe caile navigabile interioare (ADN), adoptat la Geneva 26 mai 2000.
Prin aderarea la Acord, Romania se angajeaza sa respecte o serie de principii si reguli uniforme in scopul cresterii sigurantei transporturilor internationale a marfurilor periculoase pe caile navigabile interioare, protectiei mediului prin prevenirea poluarii care ar putea sa rezulte din accidente si incidente in cursul acestor transporturi si facilitarii operatiunilor de transport si promovarii comertului international, se precizeaza in comunicatul Guvernului.
De asemenea, va fi luat in discutie, in sedinta de guvern, proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 22/2006 privind reglementarea unor masuri fiscale din domeniul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Potrivit executivului, actul normativ creeaza cadrul legal pentru stimularea personalului specializat si profesionist din Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale si atragerea de noi angajati care sa fie bine pregatiti si cointeresati pentru promovarea si implementarea politicilor Guvernului in domeniul IMM-urilor, comertului exterior, turismului si profesiilor liberale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.