Romani arestati in Spania

Romani arestati in Spania

0 140

Garda Civila spaniola a arestat 77 de romani, membri ai unei retele specializate in furtul de cabluri din cupru, care activa pe intreg teritoriul Spaniei.
Potrivit unui comunicat de presa al Garzii Civile, reluat printr-o corespondenta din Madrid de catre RADOR – reteaua vindea cuprul furat din Spania in Germania sau in China. Operatiunea denumita „Chappi” s-a desfasurat in provincia Avilla si a dus la recuperarea a peste 120 de tone de cupru.
Reteaua era bine organizata si impartita in doua grupuri, cei care furau si cei care preluau materialul sustras si pe care apoi il plasau pe piata.
Furturile de cabluri de cupru au avut loc in diverse regiuni din Spania si erau coordonate din patru localitati, unde reteaua isi avea sediile principale. In urma cercetarilor, Garda Civila spaniola a constatat ca reteaua a vandut peste 700 de tone de cupru in Germania si alte 800 de tone de cupru in China. Numarul furturilor depaseste cifra 100. Din cate se pare majoritatea celor arestati sunt de origine rroma.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.