BNR si moneda NATO

BNR si moneda NATO

0 576

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de vineri, 28 martie, o moneda din aur, o moneda din argint si o moneda din tombac cuprat dedicate Summitului NATO de la Bucuresti, ce se va desfasura in perioada 2 – 4 aprilie 2008, informeaza BNR.
Moneda de aur are o valoare nominala de 100 lei, este rotunda, cantareste 6,452 grame, are diametrul de 21 mm si marginea zimtata.
Aversul contine logoul Summitului NATO de la Bucuresti, stema Romaniei si inscriptiile ‘ROMANIA’ si ‘2008’ si valoarea nominala ‘100 LEI’.
Reversul prezinta in partea superioara, harta Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si pe verticala inscriptia ‘BUCURESTI’, iar dedesubt, sigla NATO, Palatul Parlamentului si pe orizontal, pe trei randuri, textul ‘SUMMITUL NATO 2 – 4 APRILIE’.
Moneda de argint are valoarea nominala de cinci lei, forma rotunda, cantareste 15,55 grame. Diametrul monedei este de 30 mm, iar marginea zimtata.
Aversul contine logoul Summitului NATO de la Bucuresti, stema Romaniei si inscriptiile: ‘ROMANIA’ si ‘2008’ si valoarea nominala ‘5 LEI’.
Reversul prezinta in partea superioara, harta Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si pe verticala inscriptia ‘BUCURESTI’; dedesubt, sigla NATO, Palatul Parlamentului si pe orizontal, pe trei randuri, textul ‘SUMMITUL NATO 2 – 4 APRILIE’.
Moneda din tombac cuprat are valoarea nominala de un leu, forma rotunda si cantareste 23,5 grame. Diametrul este de 37 mm, iar marginea, zimtata.
Aversul contine logoul Summitului NATO de la Bucuresti, stema Romaniei si inscriptiile ‘ROMANIA’ si ‘2008’ si valoarea nominala ‘1 LEU’.
Reversul prezinta in partea superioara, harta Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si pe verticala inscriptia ‘BUCURESTI’; dedesubt, sigla NATO, Palatul Parlamentului si pe orizontal, pe trei randuri, textul ‘SUMMITUL NATO 2 – 4 APRILIE’.
Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si Casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR. Tirajul emisiunii este de 2.000 exemplare, respectiv 500 bucati pentru moneda din aur, 500 bucati pentru moneda din argint si 1.000 bucati pentru moneda din tombac cuprat.
Monedele din aur, argint si tombac cuprat, dedicate Summitului NATO de la Bucuresti, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur, argint si tombac cuprat, din emisiunea dedicata Summitului NATO de la Bucuresti, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.