Explodam din nou: +12 la suta pentru pretul gazelor naturale

Explodam din nou: +12 la suta pentru pretul gazelor naturale

0 148

Distribuitorii de gaze naturale vor sa puna iar pe jar economia tarii. Acestia au anuntat prin Gergely Olosz, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ca doresc o noua scumpire a pretului gazului cu 8 – 12 %.
Cu toate acestea, deciziile nu au fost luate inca. Sedintele din urmatoarele zile vor hotari soarta a noastra a tuturor, intrucat se doreste o luare de atitudine incepand cu data de 1 aprilie.
„Exista solicitari din partea distribuitorilor pentru cresterea pretului gazelor. Am cerut completari, materiale suplimentare pentru clarificare, pentru fundamentare”, a declarat presedintele ANRE, potrivit Newsin.
Se pare ca este vorba de un effect de domino, pretul gazelor pe piata internationala crescand considerabil. Compania E.ON Gaz Romania a declarat ca nu mai poate continua sa practice acest tarif, intrucat pretul gazelor din import a crescut, iar ei nu mai pot furniza mai departe sub pretul de ahchizitie.
Reprezentantii Distrigaz SUD sustin si ei doleantele colegilor de breasla, iar cererile lor sunt in concordanta cu ale acestora.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.