Cancerul va fi depistat prin saliva

Cancerul va fi depistat prin saliva

0 152

Cercetatorii au inceput sa faca progrese din ce in ce mai mari cand vine vorba de cea mai necrutatoare boala a secolului, cancerul. Pe langa faptul ca sunt rare situatiile in care se poate banui macar cauza bolii, aceasta este despistata mai mereu in faze terminale.
Insa, se pare ca mai exista o speranta. Cancerul, precum si alte afectiuni ale organelor interne vor putea fi despistate de acum inainte cu ajutorul salivei.
Cercetatorii americani au identificat 1116 proteine unice in saliva umana care pot da informatii despre starea de sanatate a persoanei respective, dupa cum informeaza dailymail.co.uk.
„Acesta este un domeniu vast cu un mare potential in diagnosticarea bolilor”, a declarat Fred Hagen de la Universitatea Centrului Medical Rochester din New York.
Saliva ar putea ajuta la identificarea proteinei HER2, din cauza careia apare cancerul mamar.
Cercetatorul a mai declarat: „Consideram ca in viitor nu va fi nevoie decat de o proba de saliva pentru a depista cancerul la san. Va fi mult mai usor de dat o astfel de proba, mai ales ca acest lucru se poate face si de acasa”, dupa cum relateaza portalul de stiri hotnews.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.