Cersetoria la rrom(an)i

Cersetoria la rrom(an)i

0 153

Tiganii nostri, cu regi, imparati si viloaie, au impanzit – postrevolutionar, dar mai ales dupa intrarea Romaniei in UE – tarile Europei civilizate cu mana intinsa dupa pomana sau bagata prin buzunarele oamenilor. Iar acolo pe unde se duc sa intunece pamantul fac ravagii in numele tarii de bastina.
Astfel, de la Londra si pana la Messina sau Gibraltar, romanii adevarati si care se duc pe acolo ca sa-si castige o existenta mai buna sunt priviti tot mai urat de oamenii simpli ai respectivelor tari, care nu au timpul mintii sa faca selectie.
In acest sens deputatul PE Rares Niculescu a colectionat o serie de poze cu tigani romani cersind, poze pe care vrea sa le prezinte autoritatilor romane si, in special, ministrului Internelor, in scopul luarii unor masuri de stopare a fenomenului.
R.N. declara ca aceasta problema de criminalitate organizata – acesta “ramura” a vietii este intr-adevar organizata in sistem mafiot, in tara cat si in strainatate – trebuie rezolvata acasa, iar in plan european prin intensificarea cooperarii politienesti.
Acerlasi parlamentar european mai arata ca romanilor care muncesc sau calatoresc prin strainatate “le crapa obrazul de rusine cand trec pe langa zecile sau sutele de rromi care cersesc pe marile bulevarde din capitalele Europei.”
Puteti sa ma condamnati, stimati cititori, ca sunt ultra si mai stiu eu cum, dar asemenea specimene nu pot fi potolite cu povesti despre drepturile omului, ci doar prin constrangeri si stigmatizari. Si ca sa nu fiu inteles gresit, subliniez – cum am facut-o si in alte materiale pe aceasta tema – ca nu este vorba de tiganime in totalitatea ei, ci doar de aceasta sleahta de cersetori si hoti, al caror comportament il cunoastem cu totii foarte bine de la noi din ograda.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.