O veste “trista” pentru TOKES baci: mandate in plus pentru romanii...

O veste “trista” pentru TOKES baci:
mandate in plus pentru romanii din HAR-COV!

0 140

De curand, Plenul Senatului a adoptat tacit Proiectul de lege initiat de parlamentarii conservatori, care prevede ca in circumscriptiile electorale Harghita si Covasna, in care cetatenii romani sunt minoritari, se atribuie cate un mandat de deputat si senator. Cele doua mandate se atribuie primului candidat din lista de candidati pentru Camera Deputatilor, respectiv Senat, corespunzator partidului care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate, altul decat partidele si organizatiile cetatenilor apartinand unei minoritati nationale.
Mandatul de senator si cel de deputat se vor atribui peste numarul total de parlamentari din norma de reprezentare !
Se spera ca astfel sa se elimine „anomaliile” politice care apar in practica politica in cele doua judete in care romanii sunt minoritari. Astfel, “interesele romanilor aflati in postura de minoritari in tara lor vor fi aparate, asa cum are dreptul fiecare cetatean roman”.
Initiativa legislativa va merge la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala. Aprobarea tacita a propunerii legislative, care trebuie adaptata principiului votului uninominal, trebuie sa obtina un sprijin suficient si la Camera Deputatilor, astfel incat romanii din zonele minoritare sa fie reprezentati in Parlament.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.