Saracii si hrana lor zilnica

Saracii si hrana lor zilnica

0 140

Se poate constata – acest lucru fiind valabil in toata lumea, nu numai la noi – ca scumpirea alimentelor ii face, pe cei cu venituri mici sau chiar fara, sa o duca din ce in ce mai greu in privinta asigurarii hranei zilnice normale si indestulatoare.
Cauzele sunt multiple: recolte sarace datorate vremii nefavorabile, prin asta ajungandu-se la continua crestere a preturilor, folosirea tot mai mare a recoltelor la producerea de biocombustibili, preturile tot mai mari ale petrolului si, nu in ultimul rand, rapacitatea multor comercianti.
Iata ce declara directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM), Josette Sheeran:
“Vedem din ce in ce mai multi oameni flamanzi, un numar mult mai mare decat inainte. Vremea nefavorabila afecteaza multe tari, mai grav decat in trecut, ceea ce contribuie la cresterea preturilor la alimente prin scaderea recoltelor. Pe de alta parte preturile mari la petrol duc la cresterea celor pentru alimente, avand in vedere ca petrolul este folosit pentru recoltarea, ingrasarea si distribuirea alimentelor, pretul acestora fiind stabilit in functie de pretul combustibilului.”
Si uite cum imi trece prin minte intrebarea: de ce exista razboaie?
Cate nu s-ar putea face cu miliardele de dolari sau euro, cheltuiti in scop de distrugeri, ca asa li s-a pus unora pe chelie. Si cate vieti, mai ales de copii, n-ar putea fi salvate, daca ambitiile unora ar fi aruncate la gunoi. Dar va mai trece cale de cateva generatii pana cand lumii ii va veni mintea la cap. Daca intre timp nebunii nu vor distruge planeta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.