Guvernul vrea sa repatrieze muncitorii romani din Spania

Guvernul vrea sa repatrieze muncitorii romani din Spania

0 146

Daca pana acum erau la mare cautare targurile de locuri de munca pentru cei care doresc sa munceasca peste hoatre, Guvernul Romaniei s-a gandit sa procedeze invers pentru a-si repatria muncitorii din Spania. In acest sens, Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse va organiza in perioada 12-13 aprilie, in Spania, la Castellon, o campanie de informare si o bursa a locurilor de munca.
Campania va cuprinde intalniri cu reprezentantii autoritatilor din Romania in cadrul carora cetatenii romani vor putea obtine informatii despre locurile de munca vacante din Romania si tendintele de evolutie a pietei muncii, precum si informatii referitoare la beneficiile de care se pot bucura daca se intorc in tara – asigurari sociale, initierea unei afaceri si oportunitatile de finantare si formare profesionala.
Aceasta initiativa nu este prima de acest gen. Ministerul Muncii si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a organizat, pe 23 februarie, la Roma, prima bursa a locurilor de munca pentru romanii din Italia care vor sa se intoarca in Romania. Aceasta a fost prima actiune dintr-o strategie aprobata de Guvernul roman, prin care incearca sa-i convinga pe romanii care muncesc in strainatate sa se intoarca in tara, pentru a acoperi deficitul de muncitori existent pe piata interna. La Roma si-au depus CV-ul peste 600 de muncitori romani care doresc sa se intoarca acasa, rezultatele bursei fiind date dupa Paste. Tot atunci vor avea loc si probele de lucru pentru cei selectati.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.