FSN – APACA – FD – PD,,,,

FSN – APACA – FD – PD,,,,

0 155

Se pare ca, intr-adevar, proverbul „Haina face pe om” este veritabil si reflecta un „adevar adevarat” (asta ca sa citam un politician). Sau cel putin asa crede Petre Roman, fostul prim-ministru al Romaniei, fostul idol al femeilor de la APACA, fostul Ministru al Afacerilor Externe, fost membru FSN, fost membru PD. Intr-un cuvant un „fost” care pana acum nu s-a mai evidentiat decat prin deja „telenovelnicul” scandal al despartirii de Mioara Roman.
Ce a facut in ultimii doi-trei ani Petre Roman? Pai… in primul rand a divortat, apoi s-a cuplat cu Silvia Chifiriuc (sau ordinea ar trebui sa fie inversa?!), a facut mai multe drumetii si s-a zbantuit la emisiunea „Dansez pentru tine”. Totusi, in an electoral, domnul Petre Roman s-a gandit ca nu ar strica vreo patru ani de odihna prin Parlament si s-a hotarat sa se reapuce de politica. Dar cum partidul pe care il conduce, Forta Democrata, este unul practic inexistent si total necunoscut populatiei tarii noastra, Petre Roman s-a gandit ca nu ar fi rau sa-si mareasca numarul de sustinatori printr-un simplu artificiu, si anume, schimbarea numelui partidului din Forta Democrata in Partidul Democrat. Adica, daca nimeni nu a auzit de Forta Democrata, cu siguranta mai sunt cativa care nu stiu ca PD acum e PDL. In acest sens, fostul premier a declarat ca va depune la Tribunalul Bucuresti o solicitare pentru ca partidul sau sa preia denumirea de Partidul Democrat. Si cu un alt artificiu ar putea incheia o alianta cu PNL-ul lui Tariceanu si aceasta noua alianta „DA” ar putea face pentru Romania tot atat cat a facut si cea veche: NIMIC. Singurul scop ar fi doar bucuria de a petrece patru ani in lux, patru ani lungi de odihna in fotoliile reconfortante din parlament, savurand delicatese din restaurantul cu circuit inchis care deserveste alesii poporului si, eventual, cu cateva excursii in strainatate in interes de serviciu, pentru binele poporului. Tot acest „chin”, bineinteles, in schimbul unui salariu derizoriu, echivalentul a cateva salarii medii pe economie bune.
Si pentru a vedea cat de important este Petre Roman si ce presiune a pus el pe clasa politica din Romania, iata ce s-a intamplat. In eventualitatea unei candidaturi, boss-ii PDL, ex-PD, alti oameni de bine ai statului, Emil Boc si guru-ul sau, Traian Basescu, au trimis in lupta impotriva Petrica Roman, copiii, in speta organizatia de tineret a PDL, care prin vocea presedintelui, Monica Iacob Ridzi, a declarat ca titlul PD este „conservat”, catalogand ca furt intentia lui Roman.
In cazul in care brilianta idee nu va avea finalitate, asteptam o alianta surpriza cu PSD (de dragul vremurilor trecute), cu PDL (doar ii leaga numele) sau cu UDMR (pentru ca ei fac alianta cu oricine, numa’ autonomie sa fie!).

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.