CSAT discuta azi securitatea pentru summit-ul NATO

CSAT discuta azi securitatea pentru summit-ul NATO

0 136

Astazi, la ora 12, are loc o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru a se discuta masurile de securitate in vederea summit-ului NATO. Pe ordinea de zi a sedintei sunt incluse stadiul realizarii masurilor de securitate stabilite pentru organizarea si desfasurarea summit-ului NATO, conceptia privind misiunile, organizarea, conducerea, instruirea si intrebuintarea fortelor pentru operatii speciale din Armata Romaniei si evolutia riscurilor si amenintarilor teroriste in teatrele de operatii in care Armata Romaniei are desfasurate forte.
Un alt subiect care va fi abordat de catre membrii CSAT vor discuta este proiectul de Hotarare a Guvernului privind organizarea si functionarea Centrului National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica, despre proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si un raport referitor la finalizarea procesului de modernizare si transformare structural-functionala a Serviciului Roman de Informatii.
Comandamentul National pentru Securitatea Summit-ului NATO – Bucuresti 2008 (CNSS) s-a intrunit, saptamana trecuta, pentru a realiza evaluari ale mediului de securitate din perspectiva summit-ului NATO. Evaluarile vor fi prezentate CSAT, care va analiza si oportunitatea mentinerii sau ridicarii nivelului de alerta terorista. In prezent, nivelul de alerta terorista in Romania este „precaut”, simbolizat de culoarea albastra.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.