Parintele Teofil, invitat la Brasov

Parintele Teofil, invitat la Brasov

0 146

Duminica, 23 martie 2008, incepand cu orele 18.00, Parintele Arhimandrit Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus este invitatul credinciosilor ortodocsi brasoveni. Parintele Teofil va sustine o conferinta cu tema „Rugaciunea de toata vremea”, la Universitatea „Transilvania”, corpul T, sala T Festiv.
Arhimandritul Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus este unul din marii duhovnici contemporani. Parintele Teofil s-a nascut intr-un sat in apropiere de Sibiu, numit Toparcea, din parinti plugari, fiind cel mai mare dintre patru frati. La manastirea Sambata a venit la 1 aprilie 1953 si in acelasi an a fost tuns in monahism de mitropolitul Nicolae Balan. In 1960 a fost hirotonit diacon in mod exceptional de mitropolitul Nicolae Colan, iar in 1983 a fost hirotonit preot de Inalt Prea Sfintitul Antonie Mitropolitul Ardealului. In 8 septembrie 1988 a primit treapta de Arhimandrit.
Acum parintele e in manastire de 43 de ani si sta, cum spune, intr-un loc unde „ii place”, tot el numind manastirea: „Poarta cerului”, „Tinda Raiului”, „Casa lui Dumnezeu” si „Locul implinirilor”, bucurandu-se ca Dumnezeu l-a ales si l-a primit sa stea intr-un astfel de loc.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.