Greva la Dacia Renault Pitesti

Greva la Dacia Renault Pitesti

0 152

Ion Iordache, viceliderul sindical de la Dacia Renaul Pitesti a anuntat ca angajatii fabricii romane-franceze vor intra in Greva generala pe data de 24 martie. Motivul grevei este esuarea ultimei runde de negocieri purtata de patronatul si sindicatul uzinei privind majorarile salariale. Dupa ce initial angajatii au cerut o marire salariala de 550 lei in doua transe, 350 de lei incepand cu 1 ianuarie 2008 si 200 de lei incepand cu 1 iunie, reprezentantii patronatului au putut oferi doar o majorare cu 118 lei.
„Am inceput discutiile de la oferta de 118 lei, inacceptabila. Nu au venit cu o alta oferta si practic nu am avut ce sa mai discutam. Este clar ca de luni, 24 martie, vom fi in greva generala, deci incepand cu ora 7.00 va fi oprita intreaga activitate. Avem semnaturi de la 80 la suta dintre salariati, astfel ca vom intra in greva generala”, a declarat Ion Iordache.
Pe langa aceasta cerere angajatii mai cer marirea primelor de Paste si de Craciun cu 50 la suta din salariul mediu brut al societatii si a primei de vacanta, majorarea primei pentru Ziua constructorului de masini, ce se acorda in luna septembrie, cu o valoare de 200 de lei, acordarea unor facilitati pentru salariatii care achizitioneaza masini sau piese Renault, in sensul unei reduceri de 15 la suta la facturare.
Se pare ca amenintarea angajatilor este destul de serioasa, daca stam sa ne gandim ca la ultima greva declansata la Dacia Pitesti, in 2002, lucrul a fost intrerupt pe o perioada de trei zile, la sfarsitul carora s-a ajuns la un numitor comun.
In prezent la Dacia Renault Pitesti lucreaza 13.000 de persoane.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.