„Lucia de Lammermoor”, la Sala Operei din Brasov

„Lucia de Lammermoor”, la Sala Operei din Brasov

0 149

Opera Brasov invita publicul brasovean, iubitor de opera, la spectacol. Pentru acest sfarsit de saptamana, artistii institutiei brasovene au pregatit piesa „Lucia de Lammermoor”, Opera de G. Donizetti. Astfel, sambata, 22 martie, incepand cu orele 18.30, sunteti invitati la Sala Operei la intalnirea cu o capodopera a belcantoului italian. Dirijor: Traian Ichim. Regia este semnata de dr. Cristian Mihailescu, iar din distributie fac parte: Valentina Margaras, Sorin Lupu, Valetin Marele, Doru Daniel Iftene (Opera Constanta), Sonia Hazarian, Octavian Dumitru (Opera Nationala Romana Iasi) si Aurel Aron, alaturi de corul si orchestra Operei Brasov.

Tragedie si romantism
Tragica si romantica poveste a lui Donizetti nareaza viata lui Lucy, sora Lordului Henry de Lammermoor, care vrea sa isi casatoreasca sora pentru a-si salva situatia financiara si politica. Cand Henry afla ca Lucia il iubeste pe Edgar, fiul unei familii rivale, o minte spunandu-i ca acesta i-a fost necredincios. Lucia il crede si accepta o casatorie de convenineta. La intoarcerea dintr-o calatorie din strainatate, Edgar este ranit de infidelitatea Luciei, fara sa stie nimic despre planul fratelui. Henry il provoaca la duel, acuzandu-l ca i-a jignit sora. Dar Lucy, innebunita de durere, isi ucide sotul si se sinucide, iar Edgar, pierzandu-si singura iubire, se sinucide la randul sau la mormantul stramosilor lui.
Pret bilete: 15, 10 lei, 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari
Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268-419380 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20, tel. 0268-471889.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.