Turism civilizat pe Tampa

Turism civilizat pe Tampa

0 156

In cadrul unui proiect finantat de Administratia Fondului pentru Mediu, Regia Public? Local? a P?durilor Kronstadt RA, deruleaza o ampla actiune de reabilitare, protectie si conservare a biodiversit?tii ariei protejate “Muntele Tampa”.
Implementarea proiectului presupune inventarierea speciilor de plante, cartografierea zonei, cartarea tipurilor de habitate si a zonelor cu specii de plante de interese european si national si vor intocmite documentatii cu privire la aceste aspecte.
De asemenea, se intentioneaza refacerea traseelor turistice, prin actiuni de nivelare, tersare, montare de balustrade de sprijin si marcaje, pentru ca turistii sa poata urca in siguranta.
De asemenea, va fi refacut traseul pentru situatii de urgenta, urmand ca alimentarea cu apa in caz de incendiu sa se realizeze de la o sursa subterana.
Proiectul, a carui durata de implementare este de 10 luni, presupune o cheltuiala de 389.072 lei, din care 19% finantare nerambursabila, restul fiind suportat de catre solicitantul finantarii, respectiv Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt RA, care a semnat contractul cu AFM.
Ca efect al proiectului se asteapta ca Muntele tampa sa devina un obiectiv turistic in care sa se practice un turism civilizat, cu impact negativ cat mai mic asupra mediului, dupa cum declara Primarul George Scripcaru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.