Expozitie de fotografie la Muzeul de Etnografie

Expozitie de fotografie la Muzeul de Etnografie

0 168

Muzeul de Etnografie Brasov gazduieste in aceasta perioada expozitia temporara de fotografie „Strainii apropiati”, expozitie de cuprinde fotografii din campaniile de cercetari in Romania ale etnologului francez Jean Cuisenier.
Frankisches Freilandmuseum din Bad Windsheim si Catedra de Etnologie Europeana din cadrul Universitatii Bamberg din Germania au colaborat cu Muzeul de Etnografie Brasov in realizarea expozitiei „Strainii apropiati”. Expozitia a urmarit prezentarea unor momente semnificative ale vietii in satele romanesti din Muntii Carpati. Aceste aspecte au fost documentate de etnologul francez Jean Cuisenier si in fotografiile realizate in timpul cercetarilor din Maramures, Bucovina si Oltenia intre anii 1971 si 1991.
„N-am tratat niciodata cultura romana traditionala ca pe o cultura arhaica, ci ca pe o cultura vie, care este pe punctul de a se debarasa de vechile forme ale regimului comunist urmand sa se lupte pentru a se adapta noului regim. Dupa 1989 aceasta cultura romaneasca traditionala a trebuit sa se confrunte cu un fenomen nou, apartinand modernitatii, cu ceea ce numim acum mondializare. Cand am revenit, dupa 1989, in Romania, in locurile in care fusesem inainte am gasit o noua Romanie, dar care, in acelasi timp ramasese la fel cu aceea pe care o cunoscusem. Si astfel am regasit vechea problema pe care o punea filozofia greaca : cum sa gandim in acelasi fel gandind pe altii si cum sa gandim pe altii ramanand aceiasi”, a declarat Jean Cuisenier.

Contact
Muzeul de Etnografie
Brasov, B-dul Eroilor nr. 21A.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.