SAAB ar putea prelua Avioane Craiova

SAAB ar putea prelua Avioane Craiova

0 141

Romania este de vanzare! Majoriateta companiilor romanesti s-au privatizat in ultimii ani, ele fiind preluate de companii straine. Cele care au ramas neprivatizate asteapta rabdatoare sa le vina randul. Ultima firma straina care s-a aratat interesat sa investeasca in tara nostra este compania suedeza SAAB.
Producatorii de autoturisme, avioane si tehnologie aerospatiala, suedezi de la SAAB au cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Avioane Craiova. AVAS, detinatoarea fabricii de la Craioava a anuntat ca este dispus sa vanda 80,9778 din capitalul social.
„Am lansat, in urma cu cateva zile, privatizarea Avioane Craiova. Pana acum sunt cinci societati care au cumparat caietul de sarcini pentru a-si formula oferta. Nu s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor si nu va pot spune cati dintre cei cinci vor depune oferta sau daca vor cumpara si altii caietul de sarcini. Pot sa va spun ca sunt si doua firme din afara Romaniei care sunt interesate de achizitionarea Avioane Craiova. Unul este producatorul de avioane din Cehia, precum si cel din Suedia, firma SAAB, foarte cunoscuta pentru avioanele Grippen pe care le vinde pe piata”, a precizat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Infiintata in anul 1972, societatea Avioane Craiova are ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave, fabrica fiind unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane. De altfel, dorinta AVAS este ca dupa privatizare fabrica sa-si mentina prestigiul: Ne asteptam ca la Craiova sa continue productia de avioane, ba mai mult, Craiova sa devina un centru regional de mentenanta pentru toate tipurile de avioane care zboara in sud-estul Europei”, a mai afirmat Atanasiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.