Sporturi electorale de sezon: astazi – tenis pe gheata

Sporturi electorale de sezon: astazi – tenis pe gheata

0 160

Gurile rele – si sunt multe la Brasov – ar spune ca Aristotel Cancescu s-a tacanit. Noi o sa fim ceva mai indulgenti si o sa spunem ca seful judetului e doar defazat. Cu cel putin un anotimp. Si asta pentru ca acelasi Cancescu se pregateste sa inaugureze, nici mai mult, nici mai putin decat…un patinoar!!!
De catava vreme incoace, la baza sportiva Olimpia de sub Tampa este o agitatie discreta. Adica forfota nu e chiar atat de mare incat sa atraga atentia, dar nici nu lancezeste cat sa tina treaba pe loc. In ultima saptamana, angajatii bazei au trebaluit mai cu spor decat pana acum. Se apropie termenul limita de predare a lucrarii inainte sa dea de tot caldura. Cancescu gospodar isi face primavara patinoar.
Pentru ca Aristotel Cancescu tine cu tot dinadinsul sa contrazica celebra butada a lui Traian Basescu, aia cu vara care nu-i ca iarna. Seful judetului vrea sa ne convinga pe toti ca iarna e macar ca primavara. Astfel ca, pe la sfarsitul saptamanii, cand mugurii copacilor vor da sa plesneasca, va taia panglica la patinoarul de la Olimpia. Care va trai doar cateva ore, dupa care va fi impachetat si aruncat in depozit pana la toamna, cand va fi remontat, intr-un decor mai potrivit decat cel de-acum.
Oricat de nelalocul lui pare pentru toata lumea sa deschizi un patinoar odata cu intoarcerea pasarilor migratoare, inaugurarea are o logica imposibil de contrazis de cel 300.000 de euro. Cam atat este suma alocata de Consiliu din bugetul judetului, fara sa punem la socoteala fondurile europene atrase de zisa investitie. Asa ca graba angajatilor este pe deplin justificata. Ei, saracii, nu sunt cu nimic vinovati ca se numesc societate de patinaj si functioneaza pe terenurile de tenis de la Olimpia.
Partea frumoasa este ca isprava lui Cancescu poate fi preambulul inregistrarii la Comitetul Olimpic International a unei discipline unice – tenis pe gheata.
Ciudateniile campaniei electorale la Brasov gasesc in inaugurarea de la Olimpia un inceput timid. Sunt toate sansele ca peste doua-trei saptamani Cancescu sa demareze deszapezirile pe drumurile judetene.
Cea mai tare faza se va produce in tabara adversa, insa, cand George Scripcaru va anunta victorios in preziua alegerilor rezolvarea problemei incalzirii sub Tampa. Din gura urnelor, edilul orasului va da locuitorilor vestea cea buna ca factura pe luna iunie va fi foarte mica.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.