Douazecisitrei de metri patrati

Douazecisitrei de metri patrati

0 138

Am tot scris despre problema aceasta, dar se pare ca cei de la Garda de Mediu se afla in concediu.

Chiar, cateodata ma intreb ce zic directivele UE: se cer 23 mp de spatii verzi sau de asfalt pe cap locuitor?

Eu auzisem ca prima varianta trebuie avuta in vedere, dar bag seama ca Primaria e pusa rau pe cea de a doua.

Caci mi-am miscat trupul si spiritul prin mai multe locuri si cartiere ale urbei si peste tot am vazut topindu-se verdele sub cenusiul asfaltului. Si mirosea a praf si pulbere.

Iar ce se petrece in zona Garii Calatori, cu trenuri si sosea de tranzit prin preajma, m-a facut sa-i invidiez mai ales pe unii locuitori de sub padurea Scheiului, scapati prin plecare din zona amintita prin catarari politico-administrative.

In zona amintita valurile de asfalt inunda, ca este sau nu necesar, plaja care ar trebui sa fie verde. Iarba, arbori si arbusti, multi plantati si ingrijiti de locuitorii blocurilor din acea zona, cad prada utilajelor.

Dupa ce, prin acord obtinul la primarie, zona Gara – Faget a fost masacrata prin construirea unui supermagazin – acestea au de fiintat legal doar inafara oraselor – in loc sa se amenajeze locuri de joaca si miniterenuri pentru copii si adolescenti, s-a rupt din spatiul verde de pe langa blocuri pentru niste parcari nu neaparat necesare (vezi str.Prahova).

Pe deasupra se zvoneste – si stiti cum este cu zvonurile – ca, intre blocurile de sapte si opt etaje de pe bd, Garii, urmeaza sa se instaureze, pe spatiile de joaca anul trecut amenajate, teroarea unor parcari „di granda” sau chiar sa se construiasca „plombe”, acestea fiind tot blocuri.

Este chiar necesar sa ciugulesti capital electoral prin asemenea metode, ca sa te vada tot omul ce bun si harnic gosprdar esti?

Este drept ca se prevede includerea Tampei in intravilan. Si ce? Asta ca sa iasa metrii patrati la socoteala

Iar cand vreau o gura de aer mai curat trebuie sa o tai la catarat pe Tampa?

Hai mai bine si coboara, Georgele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.