Incident pe 15 martie la Cluj-Napoca

Incident pe 15 martie la Cluj-Napoca

0 155

Incident pe 15 martie la Cluj-Napoca

Cu ocazia zilei tuturor maghiarilor, sarbatorita sambata, 15 martie, in Ardeal, unde sunt locuitori ai acestei etnii, la Cluj-Napoca a avut loc o contrademonstratie organizata de Noua Dreapta impotriva maghiarizarii anumitor tinuturi, in primul rand cel secuiesc.
Cu aceasta ocazie, doi tineri membri ai galeriei “U” Cluj au batut un tanar maghiar care se indrepta spre locul de desfasurare al demonstratiei maghiare. Ei au recunoscut, fiind retinuti de politie, ca l-au atacat pe acel tanar, in apropierea pietei Mihai Viteazu, pentru ca purta un steag si o cocarda maghiara, celor doi tineri parandu-li-se sfidatoare atitudinea celui pe care l-au batut.
Tanarul batut nu a depus inca plangere, urmand sa o faca astazi, iar cei doi tineri agresori vor fi judecati in stare de libertate pentru talharie.
Personal nu inteleg de ce sa fie cercetati pentru talharie, caci nu vad ce i-ar fi putut lua batutului decat onoarea de a fi pierdut meciul.
In context se poate arata ca si in Capitala, in Piata Universitatii, a avut loc o demonstratie organizata de aceeasi formatiune politica, subliniindu-se, in luarile de cuvant, inacceptabilitatea autonomiei tinutului secuiesc.
S-au intonat cantece patriotice, printre care si “Treceti, batalioane romane, Carpatii/ La arme cu frunze si flori”, ceea ce vrea sa demonstreze gandurile pasnice de colaborare cu etnicii maghiari, daca si acestia au ganduri rezonabile.
Ca o noutate a demonstratiilor maghiarilor, pe langa steagurile maghiar, NATO si UE, a fost arborat si drapelul Romaniei.
Oare sa fie un pas spre impacare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.