Piscina, popicarie si patinoar, la „Agrement”

Piscina, popicarie si patinoar, la „Agrement”

0 165

La Complexul „Agrement” de sub Timpa se lucreaza in forta. Intentia edililor judeteni este ca nu peste mult timp brasovenii sa beneficieze de un loc deosebit in care sa-si poata petrece timpul liber intr-un mod cit mai placut. La finele reparatiilor capitale, complexul va dispune de multe facilitati: piscina, centru de sanatate, popicarie, bar si teren de sport care peste iarna va fi transformat in patinoar artificial. „Vom reface functiunile traditionale pe care le-a avut acest complex si ii vom adauga altele noi. Reabilitam un loc de traditie din Brasov, pe care vrem sa-l refunctionalizam si sa-l aducem la standardul secolului XXI. Vom realiza o piscina dupa ultima tehnologie, atat in ceea ce priveste reciclarea apei, cat si in privinta celorlalte dotari. De asemenea, refacem terenul de langa complex, care in decursul verii va putea fi folosit ca teren de fotbal, baschet, volei, tenis, iar iarna va fi patinoar artificial, cu toate anexele necesare. In cadrul complexului vor mai exista o popicarie si un centru de sanatate, cu masaj, sauna si sala de forta“, explica arhitectul-sef al judetului, Mihai Sirbu. Complexul va beneficia si de o parcare. Totodata vor fi inlocuite instalatiile din cladire, iar gradul de confort al intregii baze va fi sporit. CJ va lucra cu firme specializate pentru patinoar, piscina si popicarie. „Vom avea consultanta din partea lor si proiectare de specialitate. De asemenea, anexele vor fi refacute si vom avea grija de toate detaliile pentru ca acest complex sa ajunga un punct de reper pentru locuitorii Brasovului si pentru turisti”, afirma Mihai Sarbu.


Etaj transparent


Elementul de noutate si de modernitate pe care il va avea acest complex va fi dat de aspectul ultimului etaj, cel pe unde se realizeaza accesul in cladire dinspre aleea de sub Timpa. Acesta va avea pereti complet transparenti. „De acolo se va vedea orasul. Astfel, cladirea se va integra mai bine in sit si volumetria ei va fi atenuata. Intentia este ca prin schimbarea radicala a aspectului fatadei, aceasta cladire sa se integreze cat mai bine in cadrul natural”, mai spune arhitectul-sef al judetului. De jur imprejurul complexului au fost reamenajate aleile si taluzurile. Se va planta si o vegetatie pitica pentru a agrementa si a fixa malurile. Practic, prin amenajarea aleilor de sub Tampa si prin sistematizarea verticala a zonei se pun in valoare zidurile si monumentele.


Finantare din imprumut


Complexul „Agrement”, situat pe aleea de sub Timpa, a fost pina acum 17 ani unul dintre locurile preferate de distractie pentru brasoveni. Cladirea a fost construita in 1977, de catre Cooperativa Mestesugareasca, dupa un proiect realizat la Bucuresti. Dupa ce locatia a fost preluata de un investitor particular, complexul a fost lasat in paragina. Acum patru ani Consiliul Judetean a cumparat cladirea, dar alesii au ezitat intre a o vinde, a face un parteneriat public-privat cu investitori interesati in refacerea ei sau a o repune in circuitul turistic si de agrement prin investitii de la bugetul judetean. Pina la urma, decizia presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, aprobata de plen a fost sa se pastreze cladirea in patrimoniul judetului si sa fie refacuta. Anul trecut, consilierii au fost de acord cu accesarea unui imprumut de 6 milioane de euro, din care sa fie suportate cheltuielile implicate de aceasta investitie, dar si cele legate de refacerea altor monumente. In privinta exploatarii viitorului complex de agrement sunt luate in discutie mai multe variante. In toate cazurile se doreste obtinerea unor conditii avantajoase pentru comunitatea judetului Brasov. Decizia va apartine in exclusivitate plenului Consiliului Judetean. Potrivit evaluarii realizate de specialistii CJ, reparatiile la complexul de sub Tampa vor costa in jur de 1,2 milioane euro. Speranta edililor judeteni este ca la finele acestui an complexul de sub Tampa sa fie dat in folosinta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.