Cine nu poate fara procurori?

Cine nu poate fara procurori?

0 143

Gradul superior de adaptare a marinarilor, datorita specificului profesiei, este o realitate. Pregatirea si obisnuinta unui comandant de nava cu functia de conducere ajunge in sange si nu mai dispare decat pe …fundul „oceanului”. Obisnuit sa conduca echipajele de pe nave Traian Basescu s-a adaptat la munca de pe uscat facandu-si mana la Ministerul Transporturilor si Primaria Generala a Capitalei. Acum, cand conduce echipajul de la „Cotroceni” si-a propus sa mai treaca inca un echipaj in subordine si a reusit. Este vorba de „armata” celor cateva miii de procurori ai natiei.


Presedintele Traian Basescu le-a transmis, vineri, procurorilor din intreaga tara sa nu mai accepte aplicarea legii care permite „cu mult prea mare usurinta angajari in parchete, in instante a oamenilor care nu trec printr-un concurs”.
”Nu ii lasati pe cei ratati in avocatura sa isi gaseasca un loc caldut in randul magistratilor”, le-a comandat de la timona Cotrocenilor Basescu procurorilor.
In acest sens, seful statului „l-a rugat” (utilizarea termenilor specifici diplomatiei se face doar catre opozitie)?pe ministrul Justitiei sa dispuna „incetarea imediata a detasarilor in executiv a judecatorilor si procurorilor”.
”Sunteti un corp de elita. Nu mai acceptati chiar aplicarea legii care permite, cu mult prea mare usurinta, angajari in parchete sau instante a oamenilor care nu trec printr-un concurs, pentru care constatam ca este un esec avocatura si notariatul si vin sa se faca judecatori sau sa isi garanteze o pensie mare. Standardul dvs. profesional nu va permite sa acceptati aplicarea, cu atata lejeritate, a celei mai comode modalitati de a accede in magistratura”
, a afirmat Traian Basescu, la bilantul pe 2007 al activitatii Ministerului Public reluat de catre ROMPRES.


?


Horia D.R.


?


Cotidianul nostru a publicat transcriptul emisiunii (vineri 8 martie de la SRR) in care presedintele Traian Basescu „provocat” de care Paul Grigoriu face o completare sau o traducere pe intelesul poporului a mesajelor ordonate la bilantul Ministerului Public.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.