Studiu pentru infrastructura

Studiu pentru infrastructura

0 137

Anul trecut, conducerea Consiliului Judetean a comandat un studiu de urbanism pentru viitorul aeroport. Acesta a fost realizat de o firma germana care a facut si o evaluare a fondurilor necesare pentru lucrarile de infrastructura aferente.


Consilierul judetean, presedintele Comisiei speciale pentru realizarea aeroportului, declara presei ca „…prin acest studiu s-a comandat cautarea de solutii pentru crearea infrastructurii rutiere de acces la aeroport si conexiunea acestuia cu viitoarea autostrada, cu ocolitoarea mare si ocolitoarea mica a Brasovului. De asemenea, am cerut solutii pentru realizarea accesului in municipiul Brasov si in orasul Ghimbav, dar si pentru modul in care vor fi miscati calatorii spre directiile importante – Predeal, Sinaia, Sacele, Fgaras-Sibiu, Rupea-Targu-Mures, Covasna, Harghita si spre celelalte zone ale judetului”.


Din cate suntem informati a fost vorba de o lucrare complexa finalizata in prima luna a anului 2008, care a raspuns foarte bine la problemele ridicate, trebuind sa asigure circulatia a cca. 1.500.000 de pasageri anual.


„La toate problemel nemtii ne-au raspuns in maniera vestica. Noi am solicitat sa primim mai multe variante intr-o viziune asa cum este in occident, cu solutiile de acolo”, a explicat Vespasian Iancu.


To prin acest studiu sunt propuse solutii pentru viabilizarea amplasamentului, asigurarea utilitatilor necesare aeroportului si evaluarea costurilor. Acesta va sta la baza proiectului de Hotarare de Guvern pe care Consiliul Judetean il va elabora in vederea accesarii unor fonduri guvernamentale destinate rezolvarii tuturor acestor chestiuni.


Costurile totale estimate de germani, pentru rezolvarea tuturor problemelor (in varianta maximala), depasesc 70 de milioane de euro. Dupa cum spunea Vespasian obtinerea finantarii ar putea fi rezolvata nu numai prin alocari de sume de la bugetul de stat si Consilul Judetean Brasov ci si prin accesarea de fonduri structurale.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.