Nicolaescu extirpa Brasovul de pe harta medicala

Nicolaescu extirpa Brasovul de pe harta medicala

0 142

Ultima videoconferinta a ministrului Sanatatii, urmarita cu sufletul la gura de catre reprezentantii Prefecturii si de cadrele medicale din Brasov, a fost ingaduitoare cu orasul nostru. Nici o remarca despre eventualele neajunsuri depistate la Brasov in urma controalelor ministeriale, nimic despre precaritatea serviciilor medicale in unitatile sanitare brasovene. Ba, din contra, aprecieri pozitive despre modul cum functioneaza sub Tampa programul de analize gratuite, initiat de catre contabilul Eugen Nicolaescu.


Reversul acestei stranii amabilitati a maimarelui Sanatatii romanesti n-a intarziat insa sa apara. De cateva zile, Guvernul a produs o ordonanta care scoate Brasovul de pe lista centrelor de rezidentiat medical ale tarii. Asta inseamna ca tinerii medicii isi vor mai putea face rezidentiatul doar in orasele cu traditie medicala mai lunga si mai notorie decat Brasovul, precum Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Targu-Mures.


Lovitura vine nemeritat, dupa ce la Brasov tocmai se inchegase un colectiv de cadre didactice capabil sa-i instruiasca pe studenti i medicinisti la nivelul pregatirii pe care ar putea-o primi acestia in zonele traditional dedicate studiului medicinii, pomenite mai sus. Spitalul Clinic de Urgenta, in ciuda numeroaselor deficiente pe care le vadeste, a fost in cateva randuri gazda unor interventii in premiera de prelevare de organe, ambitionand chiar sa efectueze aici si transplantul unor organe care, deocamdata, pleaca de la Brasov ambalate in cutii etanse catre alte centre, unde le asteapta pacientii donatari. Medicii rezidenti care se scolesc aici se declara multumiti de calitatea instructiei pe care o primesc la Brasov. Nu le surade deloc ideea de a pleca 3 sau 7 ani, cat tine rezidentiatul, in alte orase, in care vor fi si tentati apoi sa ramana, cu extrem de firave sperante de a se intoarce sa profeseze sub Tampa.


Autoritatile medicale brasovene au pregatit deja un memoriu pe care il vor trimite Ministerului Sanatatii, pentru a impiedica validarea initiativei.


Parca era mai bine cand Nicolaescu tuna si fulgera impotriva sanatatii brasovene. Chiar si celebrele-i deja sicane pe care i le face directorului de drept al spitalului, chirurgul Dan Grigorescu, pentru a-l impiedica sa-si reocupe postul la care il indreptateste o sentinta definitiva si executorie, devin brusc simpatice.


La Nicolaescu e de preferat un abuz medical pe fata in locul unei injunghieri cu bisturiul pe la spate.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.