Demonstratie spontana a taximetristilor brasoveni

Demonstratie spontana a taximetristilor brasoveni

0 135


Ieri a avut loc la Brasov o demonstratie spontana a taximetristilor din orasul nostru. La ea au luat parte circa 100 de taxiuri, formand o coloana de zeci si zeci de metri, care s-a indreptat spre Primarie.


Se stie ca in Brasov sunt autorizati aproape 2.000 de taximetre, marea majoritate apartinand celor cateva firme de taximetrie ce fiinteaza in Brasov, acestea concurandu-se aprig, o lupta normala.


Ce este ciudat e faptul ca, la aceeasi firma, se practica si trei preturi per kilometru.


Alta nemultumire consta in faptul ca unele dintre aceste firme lasa la pret, celelalte ajungand astfel sa piarda clientii.


Demonstrantii cer Consiliului Local sa stabileasca un pret unic, in afara celui minimal, de 0,60 lei, si cel maximal, de 2,02 lei.? Ei vor ca pretul sa fie unic, cee ce este cam greu de realizat, caci fiecare isi vinde marfa/serviciul cum crede el ca-l favorizeaza.


S-a vehiculat chiar ideea ca preturi minimale si maximale sa fie stabilite unice pentru toata tara, iarasi un lucru cam greu de realizat, caci trebuie tinut cont si de specificul local, dar nu imposibil de realizat.


In ce priveste tariful in Brasov, el fiind stabilit intre limitele aratate mai sus, logic o firma poate hotara dupa interese, aplicandu-l si pe cel minimal spre distrugerea concurentei, ca apoi sa-si stabileasca un tarif la bunul plac, un lucru in detrimentul beneficiarilor serviciilor.


Daca nu exista alte interese, cel mai simplu ar fi ca abilitatii din Consiliul Local sa suprime diferentele dintre minimal si maximal, si atuncea nimeni nu ar mai putea spune nimic.


In context se mai poate arata cum aceasta defilare a mijloacelor de transport au blocat centrul orasului, Politia fiind luata pe nepusa masa de acest incident.


Pana la urma lucrurile au intrat in normal, taximetristii au plecat, cu claxoanele lor cu tot, la treburile cotidiene.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.