Ameliorarea durerilor de articulatii

Ameliorarea durerilor de articulatii

0 171

?


In anotimpul rece durerile in articulatii le percepem acut, asta si datorita faptului ca ne miscam mai putin (evitam plimbarile pe trotuarele cu ghiata, pe care este posibil sa alunecam si sa patim alte accidentari), asa ca acest cateva sfaturi va pot ajuta sa treceti mai usor peste aceste afectiuni.



  • Contracturi: va doare ceafa, dupa o zi petrecuta la birou sau in fata calculatorului? Aveti junghiuri in spate, dupa o munca fizica indelungata? Compresele cu miere va sunt de mare ajutor. Inmuiati un prosopel in apa fierbinte, stoarceti-l si ungeti-l cu un strat subtire de miere, aplicati-l pe locul unde va doare si acoperiti-l cu un alt prosop, uscat. Lasati compresa sa actioneze o jumatate de ora – mierea accelereaza circulatia sangelui si contine acid salicilic, care usureaza durerile.

  • Pentru eliminarea durerilor in caz de inflamare a articulatiilor se prepara laptele de bostan. 20 g de seminte de bostan se lasa pana dimineata intr-un pahar cu apa calda. Dimineata, semintele se dau prin masina de tocat si se amesteca cu apa in care au fost tinute noaptea. Se consuma acest preparat in decurs de o zi. Se repeta procedura timp de 2 saptamani. in timpul Tratamentului nu se consuma alcool, produse alimentare sarate sau iuti.

  • Guta, trebuie sa mancati 3 saptamani orez in afara altor proceduri. Seara puneti 3 linguri de orez intr-un vas mic, turnati apa curata; dimineata fierbeti orezul astfel incat sa fie lichid si consumati-1 pe stomacul gol. Dupa aceasta, timp de 3 ore nu mai mancati nimic. Orezul se fierbe fara sare si grasime.

  • Noduri la maini si picioare: se pune propolis sau ceara de albine. Se tine 2-3 zile sau 1 saptamana. Mai intai se pot opari nodurile in apa cu bicarbonat de sodiu. Picioarele sau mainile nu se sterg, se lasa sa se usuce de la sine, apoi desenati pe locul bolnav cu iod o retea de linii ca o plasa.

  • Se poate face si infuzie din 6 castane mari, date prin razatoarea marunta, la 100 g de spirt medicinal. Aplicati comprese timp de 2 saptamani, apoi 1 saptamana pauza si repetati pana cand nodurile vor disparea.

  • Crampe musculare: daca vreti sa preintampinati aparitia febrei musculare sau daca suferiti de carcei, consumati alimente cu un continut bogat de magneziu. Cele mai bogate in acest element sunt bananele (se consuma 1-2 pe zi), fructele uscate, alunele, migdalele, nucile, cerealele complete (nedecorticate), spanacul, sfecla rosie, varza si soia.

  • Dureri articulare: mancati cat mai mult peste. Carnea de peste contine celebrii acizi grasi Omega 3 (comercializati ca atare sub forma de medicament), care au o actiune calmanta si dezinflamatoare. Alaturi, adaugati multe legume transformate in salate, cu lamaie si ulei de rapita (are efect calmant). Actiune antiinflamatoare puternica au si frunzele proaspete de varza, aplicate pe zonele dureroase, dupa ce in prealabil au fost zdrobite.

  • Dureri de genunchi. Cataplasma cu seminte de schinduf. ?Intrebuintate extern, semintele de schinduf au actiune antiinflamatoare si analgezica. Se fierb 50 grame de seminte de schinduf ?5 minute intr-un sfert de litru de apa. Se obtine un terci, care se intinde pe o panza de in. Il puteti folosi, dupa cum doriti, atat fierbinte, cat si rece. Daca simtiti nevoia de caldura cum se intampla in cazul artrozei, puneti cataplasma in jurul genunchiului cat de fierbinte o puteti suporta. Daca insa aveti o senzatie de fierbinte in genunchi ca, de pilda, la artrita, folositi cataplasma rece. Pentru aceasta, lasati mai intai terciul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi tineti un timp cataplasma in frigider (nu in congelator). Indepartati imediat cataplasma, daca vi se irita pielea si apar mancarimi sau usturimi.

  • Dieta naturala: Aveti grija ca in fiecare zi sa mancati alimente in trei culori: rosii (ardei, rosii, gulii, varza etc.), galbene (ardei, dovleac, pere, mere, gutui etc.), verzi (salata, ardei, ceapa, usturoi, untisor, stevie etc.). Cele trei culori simbolizeaza o mixtura ideala de vitamine, substante minerale si alti energizanti naturali. Aceasta combinatie va fereste de boli coronariene si cancer.

?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.