Razboi: producatorii romani vs. hipermarket-uri

Razboi: producatorii romani vs. hipermarket-uri

0 156

„Embargoul” pus de marii retaileri asupra produselor romanesti este in pragul de a produce un scandal monstru. Producatorii agricoli ameninta ca, din luna martie, vor declansa un conflict deschis cu retelele de hipermarketuri prezente in Romania, urmand sa picheteze magazinele, sa blocheze retelele de aprovizionare si chiar sa cumpere si sa incendieze produsele agricole din import comercializate de acestea.


??????????? Totul a pornit de la?faptul ca mai mult de 80% din produsele alimentare vandute in supermarketuri provin din import si ca astfel, producatorii romani sunt dezavantajati, in conditiile in care nu pot avea acces in marile orase, controlate in prezent de retailerii de genul Carrefour, Kaufland, Billa, Cora, Metro sau Auchan.
??????????? Stefan Niculae, presedintele Federatiei Agrostar, a afirmat: „Orice discutii cu retailerii s-au lovit pana acum de un adevarat zid. Ei pun taxe pe accesul in magazin, taxe pe raft, ne cer sa fim de acord sa ne plateasca la doua luni, si asa mai departe. Nu vom mai tolera acest comportament si de aceea vom declansa protestele. In primul rand, vom bloca retelele de aprovizionare, iar daca va fi nevoie, vom merge cu cateva mii de sindicalisti in magazine, vom cumpara produsele din import, vom merge in curte si le vom da foc. Degeaba produci daca nu ai unde sa vinzi. Atata timp cat marile retele au monopolizat practic vanzarile in marile orase si tu, ca producator roman, nu ai acces in magazin, te paste falimentul. Ne vom ralia protestului si ca o prima masura, vom imparti fluturasi la intrarea in marile magazine, in care vom cere clientilor sa cumpere produse romanesti”.


??????????? Desi inca nu au raspuns acestor acuzatii, marii operatori de retail se gandesc serios sa inchida conflictul, o astfel de publicitate negativa putand sa afecteze grav imaginea pe piata si implicit castigurile fabuloase pe care le au in tara noastra.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.