„Haideti la Dragobete!”

„Haideti la Dragobete!”

0 165

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, organizeaza duminica, 24 februarie 2008, incepand cu orele 11.00, Sarbatoarea Dragobetelui – Ziua Indragostitilor la Romani. Cunoscut si sub numele de “Cap de primavara”, obiceiul de Dragobete marcheaza inceputul primaverii, renasterea naturii, a dragostei si a apropierii.? In program vor fi spectacole de datini, muzica populara, etno si folk, concursuri, teatru si multa voie buna.


Veti avea ocazia sa va intalniti cu cantecul si jocul popular, muzica folk, muzica tineretii, teatru si concursuri iar Cucii din Branesti va vor aduce urari de prosperitate pentru noul an.


„Haideti la Dragobete!” este indemnul organizatorilor, care va invita sa va intalniti cu mesterii populari si creatiile lor, sa gustati cozonac, placinte si turta dulce si sa descoperiti cele mai frumoase martisoare.


Dintre invitati amintim: Ansamblul Dunarelul – Teleorman, ansamblul Doina – casa Studentilor Bucuresti, Grupul de datini Cucii, Branesti, Ilfov, Taraful Lautarii – Teleroman, Teatrul Masca, precum si interpretii Aneta Stan, Gelu Voicu, Georgeta Chiforan, Alin Suceveanu, Claudia Ghitulescu si altii.

Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.