Proiectul de scoatere a traficului de tranzit din Brasov a fost desfiintat...

Proiectul de scoatere a traficului de tranzit din Brasov a fost desfiintat !

0 155


Proiectul de scoatere a traficului de tranzit din Brasov a fost desfiintat !


Situatia din infrastructura, starea acesteia este importanta pentru toti brasovenii dar si pentru cei care ne tranziteaza judetul.


Preocuparea cetateanului obisnuit fata de o asemenea tema tine mai degraba de finalitate si nu de modalitatea de a se ajunge la ea.


Toti dorim sa beneficiem de strazi fara gropi, asfaltate si curate, de drumuri bune si in general atunci cand platim un serviciu public, acesta sa fie de calitate si in limite rezonabile. De restul, adica de tot ce se intampla inca din faza de identificare a nevoii, de proiectare, de constructie, de finantare etc, pe foarte putini dintre noi ne preocupa sa mai stim ceva. Explicatii sunt multe. De la lipsa de timp pana la preocupare, de la pricepere pana la interes, sunt foarte multe de spus. Desi modificarile legislatiei din ultima vreme dau posibilitatea si chiar obliga la dezbateri publice, de regula inafara catorva specialisti, nimeni altcineva nu participa.


Promisiunile politicienilor in drumul lor spre materializare (sau nu), sunt departe si prea putin vizibile pentru cetatean. Toate aceste aspecte ar putea fi depasite, daca lipsa unor organizatii puternice in zona societatii civile (extrem de active in societatea occidentala) nu ar fi o trista realitate.


Lucrurile ar sta cu totul altfel daca aceste asociatii sau fundatii ar fi cat de cat prezente in Romania, in fiecare judet si localitate.


De catva timp unul din consilierii judeteni, Iancu Vespasian Augustin, trage o serie de semnale de alarma legate de situatia din infrastructura rutiera. Noi il stiam preocupat? de realizarea unui proiect strategic extrem de important, in calitate de presedinte al comisiei speciale de realizare a investitiei – Aeroportul International Brasov-Ghimbav.


Cunoscator a ceea ce s-a programat (proiectat) in infrastructura judeteana (a detinut functia de vicepresedinte al CJ Brasov) si avand in responsabilitate zona tehnica si de investitii ale Judetului Brasov, a coordonat, finalizat si aprobat Planul de Amenajare a? Teritorului Judetului Brasov (PATJ) in perioada 2004 – 2005.


In urma unei prezentari publice, in ultima luna a anului 2007, consilierul a observat, ca din planurile prezentate in fata ministrului Orban si a oficialitatilor judetene la Brasov, de catre specialistii de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, proiectul Varianta de ocolire a orasului Brasov” a disparut, pe „plansete” ramanand doar proiectul „semiinelarei industriale” a orasului.


In urma cu aproape o luna, consilierul Vespasian, s-a adresat ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, solicitandu-i printr-o scrisoare cateva explicatii cu privire la fundamentarea modificarii proiectului de ocolitoare a municipiului Brasov si disparitia rutei mentionate.


La sfarsitul saptamanii trecute, intr-o conferinta de presa, Vespasian a inmanat presei adresele prin care solicita detalii asupra celor intamplate, adrese la care inca nu a primit nici un raspuns. A declarat si cu acest prilej, ca pe langa alte demersuri, va solicita in scris, sprijinul tuturor partidelor pentru clarificarea acestei modificari care in forma prezentata ministrului, nu aduce nici macar pe termen scurt o imbunatatire in? infrastructura rutiera a municipiului si nu justifica sumele imense ce vor fi alocate si cheltuite.


Publicam in intregime adresa (in pagina de ECONOMIE) trimisa de catre consilier ministrului Orban si vom urmari indeaproape ceea ce se va intampla cu acest proiect, data fiind importanta lui covarsitoare? in scoaterea in integralitate a traficului de tranzit din municipiul Brasov.


?


Vlad T.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.