Profesorii din Brasov au decis

Profesorii din Brasov au decis

0 152

Maine se incheie seria de dezbateri legate de noul pachet de Legi ale Invatamantului care au facut turul Romaniei. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a incercat sa dea dovada de transparenta, maleabilitate si toleranta si a vrut sa cunoasca opiniile dascalilor, ale elevilor, ale parintilor si ale tuturor celor interesati de acest subiect.


In urma mai multor discutii purtate pe intreg teritoriul tarii, se vor trage concluziile definitive si, poate, irevocabile.


Megdonia Paunescu, directorul Directiei Generale de Management in Invatamantul Preuniversitar din cadrul ministerului, a declarat?: „Din partea cadrelor didactice am primit mai multe propuneri constructive, dar si critici, insa acestea nu au fost grave, ca sa ne determine sa credem ca am facut un lucru prost. Prin noua legislatie se propun multe lucruri noi si automat exista atat pareri subiective, cat si realiste. Trebuie sa avem capacitatea sa le analizam pe toate, intrucat parerile subiective au in spatele lor o teama in ceea ce priveste schimbarea, iar reformarea legislatiei presupune si modificarea mentalitatilor existente”.


Schimbarea este primita, de obicei, cu reticenta de oameni pentru ca nu se poate sti ce efecte secundare poate produce.


Profesorii brasoveni nu au fost deloc placut impresionati de unele dintre aceste modificari. In primul rand, dascalii nu sunt deloc de acord cu tezele unice si propun inlocuirea lor cu examenul de admitere in licee, cu posibilitatea celor care nu reusesc sa intre la liceul respectiva sa fie repartizati la alte licee.


Carmen Tanasescu, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Brasov, a declarat „Au existat articole din lege fata de care s-au facut numeroase observatii, chiar divergente. Le-am pastrat pe toate, urmand sa le comasam si apoi, sa le trimitem la minister. Este foarte important pentru noi ca a aparut un astfel de proiect si mai ales ca exista aceste dezbateri publice, pentru ca este o lege de interes national si fiecare persoana trebuie sa-si exprime parerea”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.