5.471 de brasoveni isi serbeaza ziua de nume

5.471 de brasoveni isi serbeaza ziua de nume

0 149

Chiar daca nu este o sarbatoare romaneasca, pe plaiurile mioritice fiind cunoscuta Dragobetele, ca sarbatoare a indragostitilor, romanii au adoptat in ultimii ani, ziua Sfantului Valentin care in toata lumea se sarbatoreste pe data de 14 februarie.


Din datele furnizate de directorul Directiei Judetene Comunitare de Evidenta a Persoanelor Brasov, Gabriela Ungureanu, in judetul Brasov exista 1.655 femei cu numele Valentina si 3.816 barbati cu numele Valentin, din care in municipiu resedinta de judet figureaza 942 femei si 2.183 barbati, care in 14 februarie isi sarbatoresc ziua de nume.


Tot din datele furnizate de Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov reiese ca pe data de 14 februarie in judetul Brasov vor sarbatori ziua de nastere 802 femei si 1080 barbati, din care in municipiu resedinta de judet vor sarbatori ziua de nastere 652 femei si 549 barbati.


„La multi ani!” tuturor celor care astazi, 14 februarie, se numesc Valentin sau Valentina, tuturor celor care isi serbeaza ziua dar si tuturor celor care iubesc si sunt iubiti.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.