Proiect pentru Tara Fagarasului

Proiect pentru Tara Fagarasului

0 160


Un proiect in parteneriat public-privat doreste reabilitarea hergheliei de la Sambata de Jos. Se doreste rentabilizarea activitatii hergheliei prin introducerea ei in circuitul turistic intern si international, in paralel cu restaurarea castelului, un monument istoric al sec.18.


Proiectul prevede infiintarea unui sat ecvestru in zona Recea, zona pitoreasca de la poalele muntilor, adecvata si practicarii altor sporturi, cum ar fi turismul ecvestru prin echitatie naturala.


Ca perspectiva se doreste infiintarea unui hipodrom atat pentru antrenamente, cat si pentru intreceri interne si internationale, in zona urmand sa ia fiinta si un cimitir ecvestru, cu pietre funerare executate de artisti mestesugari.


Este posibila extinderea acestui proiect, care sa ofere Tarii Fagarasului capacitatea de a atrage prin calitatea si diversitatea ofertelor.


Pe langa cresterea cabalinelor se are in vedere si agricultura, educatia – mai ales a tinerilor – pentru relatia cu natura, mestesuguri, sport si turism


Este primul proiect de o asemenea anvergura, atat pe plan local, cat si pe plan national.


Si se poate spune ca este un proiect indraznet, dar benefic zonei, unde nu cu multe decenii in urma fiinta cea mai mare herghelie de cai lipitani din lume.


Transpunerea in viata a acestui proiect va insemna si un pas spre agroturism, caci se cunoaste spiritul de adevarati gospodari al locuitorilor din zona.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.