Nokia incepe

Nokia incepe

0 166

Astazi finlandezii de la Nokia pun in functiune prima linie de telemobile la noua fabrica de la Jucu – Cluj – Romania. Urmeaza cat de curand si celelalte.


Tot astazi, la Bochum – Germania, fostii angajati ai finlandezilor, si nu numai, vor sa organizeze, in semn de protest impotriva mutarii fabricii din Germania in Romania, un lant uman.


Se cunosc motivele care i-au indemnat pe finlandezi sa mute fabrica, si nu despre asta vreau sa vorbesc. Doresc sa compar reactiile.


In timp ce in Germania, prin desfiintarea fabricii, 2300 de oameni ajung someri, fiind sprijiniti insa financiar si de comunitatea europeana, dar ei nefiind multumiti cu faptul ca raman pe drumuri si in cautarea altor locuri de munca, protestand de saptamani intregi si atragand alaturi de ei si alti concetateni, chiar de ranguri inalte, pentru ca nu sunt de acord sa li se ia ceva, la noi, romanul nostru, cand s-au desfiintat/vandut nu fabricute, ci uzine de importanta strategica, s-a multumit sa maraie cu gura inchisa ca sa nu scape osiciorul platilor compensatorii, in rest fiind cuprinsi de fatalismul balcanico-oriental


In ce priveste strict Brasovul, trebuie aratat faptul ca autoritatile locale, aflate in razboi, nu au fost capabile sa-si dea mainile pentru a-i atrage pe finlandezi la poalele Tampei cu fabrica lor, intr-un d?cor mult mai placut decat goliciunea peisagistica de la Jucu. Si iata cum acest razboi politic intre administratorii brasoveni duce la vaduvirea orasului si judetului de un pas inainte in dezvoltarea economica si nu numai.


Sa spunem “pacat !” sau sa strigam “huo”?


?


Dan Bota?????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.