Legile Educatiei, dezbatute la Brasov

Legile Educatiei, dezbatute la Brasov

0 151

Viitorul sistemului educational din Romania a fost dezbatut la sfarsitul saptamanii trecute si in orasul nostru. Caravana EDU s-a oprit la Colegiul National „Andrei Saguna”, unde au avut loc si dezbaterile Legii Educatiei. La discutii au luat parte directorii de scoli si licee, primarul George Scripcaru, inspectorul scolar general, senator Carmen Tanasescu.


In urma discutiilor purtate a reiesit faptul ca majoritatea profesorilor brasoveni nu sunt de acord cu noua structura a ciclurilor scolare, care ar presupune, un an pregatitor obligatoriu, inainte de a intra in clasa intai, apoi reducerea liceului la 3 ani.


Reamintim ca noua propunere legislativa invatamantul obligatoriu cuprinde 13 ani si incepe cu gradinita, de la varsta de 3 ani. De asemenea, ciclul gimnazial cuprinde clasele 5-9, iar liceul 10-12. Cadrele didactice din Brasov sunt de parere ca ar trebui mentinut in continuare structura 4-4, gimnaziu – liceul.?


De asemenea, au fost aduse in discutie si tezele unice pentru clasele a VII-a si a VIII-a. Si la acest capitol, brasovenii sunt de parere ca acesta ar trebui eliminate si reintroduse examenele de admitere la liceu.


Dezbaterile au aratat ca actuala forma a proiectului Legilor Educatiei promovat de ministrul Cristian Adomnitei ar avea consecinte haotice daca ar fi aplicata fara modificari.


Inspectorii scolari s-au aratat multumiti de interesul pe care l-au demonstrat brasovenii pentru noua lege a invatamantului.


De la Brasov, caravan EDU a plecat inspre Suceava si Iasi.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.