Norica Nicolai a pierdut functia de Ministru

Norica Nicolai a pierdut functia de Ministru

0 145

Dupa demolarea CNSAS, care a ramas cu un rol pur decorativ, toate deciziile urmand a-I fi anulate, Curtea Constiututionala, alcatuita de Dumnezeul Basescu dupa chipul si asemanarea sa, a barat calea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei.


Dupa nominalizarea?senatorului liberal pentru functia de Ministru al Justitiei, Traian Basescu a refuzat numirea acesteia, invocand un incindent minor in comparatie cu dosarele acolotilor sai, fostul ministru Macovei, ori recent spalata de pacate Mona Musca. La sesizarea Guvernului, Curtea Constitutionala a decis seful statului are dreptul sa refuze – o singura data si motivat – propunerea premierului la sefia unui minister.


Si s-a intamplat in acest caz.


Curtea Constitutionala i-a dat dreptate presedintelui Basescu, hotarand ca mapa profesionala a Noricai Nicolai reprezinta un argument valabil pentru respingerea acesteia la functia de ministru al Justitiei. In consecinta, Calin Popescu Tariceanu este obligat sa propuna o alta persoana la Justitie.


De fapt nu mapa Noricai este mobilul refuzului ci faptul ca aceasta avea cu ce, avea cu cine si era dispusa sa scoata la iveala “mapa presedintelui”, care cuprinde, printre altele si organizarea rapirii jurnalistilor, plecarea din tara a lui Hayssam, disparitia flotei, etc. Greseala Noricai Nicolai, ar fi, dupa pararea unor analisti faptul ca a declarat ca este dispusa sa-l infunde pe Presedinte, de care nu-I este teama. Si-a platit curajul. Oricum, cat Ministerul nu este direct in mana prezidentioala cateva file din dosarul lui Basescu ar putea sa ajunga macar in presa, daca nu in instanta.


Actuala decizie a Curtii a surprins pentru ca, in urma cu cateva luni, intr-o situatie asemanatoare, verdictul a fost altul. In aprilie 2007, presedintele Traian Basescu a refuzat sa il numeasca in functia de ministru de Externe pe Adrian Cioroianu. Magistratii au decis atunci ca presedintele nu are drept de veto in numirea unui ministru, fara a mentiona ceva despre necesitatea unei motivatii. De data aceasta, insa, Curtea a precizat ca Traian Basescu a avut dreptate sa o refuze pe Norica Nicolai la Justitie pentru ca si-a motivat refuzul prin mapa profesionala a acesteia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.