Banca fantoma pentru alocatiile scolare

Banca fantoma pentru alocatiile scolare

0 152

Isteria creata de nevoile si neajunsurile cu care fiecare dintre noi se confrunta, ne imping spre tot felul de gesturi diperate. Unul dintre acestea ar fi contractarea a tot felul de credite pentru a putea sa ne platim datoriile care cresc de la o zi la alta. Iar cei care au posibilitatea sa ne ofere astfel de servicii profita din plin.


Ultima gaselnita descoperite de bacni sut alocatiile elevilor. Pentru ca acestea nu se mai afla sub monopolul Bancpost si pentru ca s-a trecut la transferul bancar electronic multe dintre bancile autohtone au vrut sa presteze aceste servicii pentru a-si asigura niste comisioane sigure si destul de substantiale.


Si pentru ca lumea nu este foarte bine informata, se gasesc destui care sa profite de naivitatea unora.


„Am primit telefoane de la unii parinti, care ne intrebau de ce-i obligam sa-si deschida conturi la o anumita banca? Asa am aflat ca reprezentantii unui operator bancar au mers prin scoli spunandu-le elevilor ca institutia bancara pentru care lucreaza este singura abilitata sa deschida conturi de alocatie, deci singura care are contract cu Directia de Munca. Parintii erau enervati pentru ca primeau telefoane prin care incercau sa-i convinga sa semneze cu ei”, ne-a declarat Florin Costin, directorul Direc?iei de Munca si Protectie Sociala Brasov. Acesta a mai declarat ca: „Banca respectiv? ?ncerca s?-i atrag? pe parinti cu un cont de alocatie la care copilul avea acces numai cu acordul parintilor. Le-am explicat si lor ca acest cont contravine metodologiei noastre, putand sa provoace haos”.


Bancile care sunt avizate sa deschida astfel de conturi la ora actuala sunt: BCR, BRD, ING si CEC.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.