Brasovenii primesc 15 milioane de euro/an de la UE

Brasovenii primesc 15 milioane de euro/an de la UE

0 195

Dezvoltarea regionala a Brasovului este sustinua cu bani grei de Uniunea Europeana. UE a vazut ca exista potential in Romania si au hotarat ca ar merita sa sustina proiecte de dezvoltare in aceasta zona. Brasovul face parte din Regiunea 7, alaturi de Alba, Sibiu, Covasna, Harghita si Mures, iar cei aproximativ 15 milioane de euor pe an vor fi alocati pana in 2013.


Obiectivul principal al Programului Operational ?este „sprijinirea si promovarea dezvoltarii locale durabile, atat din punct de vedere economic, cat si social, in regiunile Romaniei, prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura si a mediului de afaceri, care sustin cresterea economica“. POR este finantat din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene – Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).


Suma totala de 483,62 milioane euro va fi impartita dupa cum urmeaza: dezvoltarea urbana (151,64 milioane euro alocati pentru Regiunea 7- Centru), imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (95,56 milioane euro), imbunatatirea infrastructurii sociale (71,67 milioane euro), sprijinirea mediului de afaceri regional si local (86,73 milioane euro) si dezvoltarea si promovarea turismului (78,02 milioane euro).


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.