Bete de Jour – anticampanie electorala (II)

Bete de Jour – anticampanie electorala (II)

0 155

Munca de partid


?


Sa revenim la inceputuri, cand PSD (FDSN) era mic la numarul de membri dar mare la procent. Va povestisem cum am cautat cu harta sediul din Brasov, habar n-aveam unde-i strada Ion Ratiu. Ei bine, m-am inscris! Aveam o pofta de nestavilit sa pun umarul la implementarea modelului suedez de care vorbea Iliescu. Parca ma si vedeam, blonda, cu bunastarea intiparita pe chip, plimbandu-ma agale pe plaja din Mamaia (asta stiam eu despre suedeze plus legendele ca, in Suedia, si daca stai acasa si nu faci nimic, statul te tine in puf).


Vorbeam de sediul PSD. Sa nu va inchipuiti ca se afla acolo vreunul dintre cei ce sunt azi cap de afis in PSD Brasov. Pe vremea aceea unii erau puisori dulci, unora nici nu le trecea prin minte sa se apropie de PSD, iar altii erau …stocul supranormativ (pe vremea lui Ceausescu, de teama sa nu ramana fara zahar sau ulei taman cand vin musafirii, lua lumea de cate ori “se dadea” si “apuca”, sa fie acolo de rezerva; regimul comunist numea asta stoc supranormativ)


La sediu, o casuta de nomenclaturisti parasita, fara incalzire, roboteau cativa oameni, ii numarai pe degete: un actual consilier judetean, un fost deputat, un fost senator, un domn cumsecade (Dumnezeu sa-l odihneasca!) cu care discutam “politica”, un domn rau de care mi-era cam frica, ca ma lua tare, o doamna care batea la masina, o doamna care se ocupa de presa, un baiat sarac cu duhul, al carui rol nu l-am inteles niciodata si doua fete cam de varsta mea.


Citeam pe rupte toate ziarele si ma indignam cand cineva il critica pe Iliescu ori FDSN! Ma ofticam ca nu era mai multa presa de stanga si i-am zis Domnului cel cel rau ca ar trebui sa avem si noi ziarele noastre (aveam propuneri politice, nu gluma!). Raul mi-a retezat-o scurt: toata presa e a noastra. Cuuum? Daca ma gandesc totusi la pozitia de acum a lui Cristoiu, daca ma gandesc la evolutia lui Paler, mai stii? Orice e posibil. Dar atunci ma uitam piezis la Domnul cel rau si il suspectam ca nu-i tocmai intreg la minte. Acum m-as intreba ce se intelegea atunci prin “noastra”, ce rol avea el, de unde stia, de ce stia, de ce eu nu observasem… Partial stiu raspunsul.


Dar, pui politic, iesit din gaoacea dictaturii pentru a ciripi vesel in ograda democratiei, de unde sa stiu eu de “jocuri de culise”? Eram inscrisa intr-un partid, nu intr-un teatru! Si cum v-am spus voiam activitate. Si am primit. Cum tot eram pe capul acelor oameni cicalindu-I ca vreau sa duc partidul pe culmile gloriei, mi s-a dat ocazia sa incep decupand articole din ziare. Si am decupat cu ravna, am facut colaje, am lipit decupajele cu lipici pe foi de bloc de desen, am subliniat titlurile cu carioca de diferite culori, unele cu linie dreapta (trasa cu rigla), altele cu linie serpuita, altele cu linie serpuita – punct, dupa cum erau pro Iliescu, contra Iliescu, neutre, monarhiste, etc.


Ce credeti ca se intampla cu acele colaje?…Exact!


Dar imi placea, cladeam social-democratia si viitorul tarii!


?


(va urma)


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.