Vremea virusilor

Vremea virusilor

0 144

Incalzirea vremii a trezit si virusii din somnul de iarna, acestia prinzand drag mai ales de copii si de oamenii mai in varsta si afectati si de alte boli, de obicei cronice.
Dupa cum se poate constata vizitand salile de asteptare ale cabinetelor medicale, precum si saloanele spitalelor, se poate constata ca numarul bolnavilor s-a dublat fata de alte perioade ale anului, in unele spitale ajungandu-se ca multi pacienti sa doarma cate doi intr-un pat.
Medicii spun ca o prevenire a imbolnavirii este mai grea, deoarece viroza este o boala erogena.
Totusi se recomanda evitarea aglomeratiilor, mai ales de catre copii, si o alimentatie adecvata, avand in vedere lipsa aproape totala din hrana consumata peste iarna. In acest sens se indica o cura de vitamina C, dar mai ales consumul legumelor proaspete, de sezon, si in stare naturala pe cat posibil.
Iar la primele simptome de imbolnavire, manifestate prin febra, respiratie ingreunata si deranjamente digestive, este imperios necesara prezentarea la medic, cel care este singurul indrituit sa recomande tratamentul, renuntand la diferitele sfaturi ale prietenilor si cunostintelor sau la tuiculita si vinisorul fierte.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.