Minivacanta pentru elevi

Minivacanta pentru elevi

0 147


Incepand de sambata, 2 februarie, elevii si copiii de gradinita se vor bucura de minivacanta intersemestriala. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei si Cercetarii, cursurile vor fi reluate luni, 11 februarie. De vacanta vor profita peste 3.400.000 de elevi din toate ciclurile de invatamant, dar si 620.000 de prescolari. Urmatoarea vacanta va fi cea de Pasti, adica intre 26 aprilie si 4 mai, iar ultimul semestru al acestui an scolar va fi intre 5 mai si 13 iunie.


Doar elevii claselor a VIII-a vor lua vacata mai repede, adica pe data de 6 iunie, deoarece prin derogare, ministerul a stabilit ca durata cursurilor pentru acesti elevi sa fie de 34 de saptamani


Pentru clasele a IX-a si a X-a de la scolile de arte si meserii, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta directa de calificare, si pentru clasa a XIII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor va fi de 36 de saptamani, insumand 180 de zile lucratoare. A 36-a saptamana va fi alocata instruirii practice pentru dobandirea experientei in conditii reale de munca.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.