Scuipatii justitiei si pupatii lui Cioaca

Scuipatii justitiei si pupatii lui Cioaca

0 182

Pana la clarificarea cazului Cioaca, intepenit in prezent intre Curtea de Apel Brasov si Inalta Curte de Casatie si Justitie, n-o sa stiti ce sa faceti cu pupaturile pe care vi le aplica de cateva zile politistul de dincolo de sticla televizorului. Daca ati urmarit seara de seara stirile, stiti despre ce vorbesc. Imposibil sa nu fi fost tinta pupicilor si bezelelor pe care Cioaca vi le imparte de la o vreme de fiecare data cand este umflat de-acasa sau scos din arest pentru a fi plimbat prin instante.


Daca se va dovedi ca individul este nevinovat, probabil ca les petits bizous pe care vi le-a trimis pana acum Cioaca n-o sa va deranjeze prea tare. Era, veti spune la finele procesului, gestul de-un familiarism exaltat, dar scuzabil al unui om care se stia fara vina, in timp ce procurorii voiau cu orice pret sa-i puna in carca o crima abominabila. Dar daca va fi taman pe dos? Daca Cioaca va fi gasit vinovat de uciderea sotiei Elodia si de tertipurile de inducere in eroare a anchetatorilor? Amintirea baloasa a pupatilor politistului o sa va arda atunci obrajii.


Intre timp, nu va grabiti sa va stergeti. Dosarul Cioaca nu da semne ca se va inchide prea curand. Principalul suspect pentru uciderea nevesti-sii tocmai este prins in miezul mecanismului de care uzeaza justitia cand doreste sa uzeze psihic un om. Este saltat de-acasa de politisti, dar petrece ore intregi la sediu pentru ca mandatul de arestare preventiva pe 29 de zile nu ajunsese inca de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatul Sorescu inainteaza o solicitare de eliberare sub control judiciar a clientului sau, dar Curtea de Apel nu poate delibera asupra petitiei pentru ca dosarul Cioaca intarzie intre Bucuresti si Brasov. Cand Curtea se pronunta in sfarsit in favoarea eliberarii, Cioaca mai adasta 24 de ore in arest, pentru a lasa procurorilor timp sa faca recurs.


Asistand de pe margine la periplul lui Cioaca intre arest-tribunal si retur, e greu sa te decizi pentru una din cele (cel putin) doua diagnostice ce ar putea fi puse cazului. Fie taraganarea asta nefireasca si plictisitoare este expresia lentorii funciare a justitiei romanesti, care a rapit zile, saptamani, luni, ani din viata atator oameni doar pentru ca niste imbecili de aprozi sau niste indolenti de mahari in robe isi fac treaba in sictir. Fie procurorii, magistratii, politistii au pus in cardasie la cale un montaj pentru a-l epuiza psihic pe Cioaca. Pesemne oamenii au strans deja probele, s-au lamurit asupra veridicitatii lor si mai asteapta doar confesiunea ucigasului pentru a inchide dosarul.


Ultima versiune este si cea care ar da un oarecare aer de competenta si eficienta sistemului judiciar. Pana atunci, cenzurati-va pornirea de a urmari la televizor stirile despre Cioaca. Sau, daca nu va puteti abtine, evitati ultima secventa a inregistrarii. Va pupa sigur.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.